Шрифт:

ИААФ сменя името си

ИААФ сменя името си
10-06-2019 14:55

Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ) сменя името и логото си. Съветът на ИААФ одобри организацията да носи името Световна атлетика (World Athletics).

 

От ИААФ обясняват, че името „Световна атлетика“ се основава на дневния ред на организацията за преструктуриране и реформиране на управлението през последните четири години, за да представлява модерно, по-креативно и положително лице за спорта. Новата марка прави леката атлетика по-достъпна за по-широка аудитория, като същевременно дава възможност на глобалния управляващ орган да представя по-ясно своята мисия като лидер на най-активния спорт в света.

 

"Надеждата ни е, че новата ни марка ще помогне да се привлече и ангажира ново поколение млади хора към атлетика, каза президентът на ИААФ Себастиан Коу. - Вече създадохме марка, която може да оживее в дигиталния свят, като отразява променящата се природа.“

 

„Името на ИААФ съществува от повече от 100 години, но то няма разбиране или значение за тези, които не са в атлетика, коментира изпълнителният директор на ИААФ Джон Риджън. - Новата идентичност създава символ, който може да стои сам и да работи с партньори и събития."

 

Дизайнът на логото се състои от три основни елемента: „W“ на света (World), който също символизира ръцете на спортиста, вдигнати за победа; „А“ на леката атлетика (Athletics), която също е препратка към фокуса на спортиста в подготовката му за пътя напред (road ahead); и дъга върху двете букви, за да се представи цялата спортна общност, събрана заедно.

 

Логото също така включва писта за бягане, която се появява в посока нагоре, символизираща желанието за непрекъснато преминаване над лимита. Предвидена е структура на логото, улавяща енергията, присъстваща във всичките четири групи дисциплини: бягане, скачане, хвърляне и ходене.

 

Внедряването на новата визия и име на ИААФ ще започне през октомври – след световното първенство в Доха.

 

Можете да разгледате СНИМКИ на новата визия на ИААФ - ТУК

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ИААФ
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени