Шрифт:

Успех на наш бегач в Северна Македония

Успех на наш бегач в Северна Македония
11-06-2019 21:01

В северномакедонския град Струмица се проведе голям празник на шосейните пробези. В него участваха и няколко български атлети от Азимут спортна Академия (президент Петър Петров).

 

Голям успех постигна 42-годишният бегач Деян Атанасов. На полумаратона българинът постигна убедителна победа над съперниците си. Ето какво сподели самият Деян за читателите на сайта:

 

„Поканата за участие получихме от нашия верен македонски приятел Владко Манчев. Турнирът се казва „Струмица на улица” и по програма се проведоха бягания на 5 км, 10 км и на полумаратон. Обиколката на трасето бе около 5300 м, с много обратни и остри завои. Стартирахме в 19:00 часа привечер в неделя. Жегата дори във вечерния сумрак бе нетърпима – 33 градуса! В състезанието при мен (21 км б.а.) участваха 101 бегачи, а общо в трите дистанции бягаха 470 състезатели! В началото ми беше малко тежко, но после започнах да усещам, че основните ми конкуренти един по един започват да изостават. Двама от елитните македонци спряха заради непоносимата жега – Атанас Анчевски се предаде на 10-ия километър, а Муджахид Мислимовски – на 13-ия... Стисках зъби и устоях на горещината, финиширайки за 1:16:23 часа, на повече от минута от „домакина” Александар Кираджиев (1:17:43)...Третия – Игор Якимовски – го забравихме доста назад – 1:24:59 часа.

 

 

При жените състезателките от моя клуб Азимут спортна Академия също се представиха чудесно. Любомира Николова завърши шеста на полумаратона за 1:46:07, а седма след нея финишира Росица Белева 1:46:55! Цялата ни група се състезава според възможностите си и сме доволни и щастливи, че с  участието си накархме публиката и организаторите да говорят за Родината ни с уважение и признателност!”

 

За победителя Деян Атанасов бихме добавили, че се състезава по стадионите и по шосетата вече почти 30 години (първоначално състезател на Локомотив-София). Атанасов беше шампион на България на 10 000 м на писта за младежи през 1998 г., а напоследък се амбицира страшно и тренира двойно и тройно повече, участвайки интензивно и често на многобройни състезания.

 

Миналата зима в зала „Атакьой” в Истанбул Деян постави нов балкански рекорд за ветерани М40 на 3000 м – 8:49.44 мин. Атанасов на 5 септември навършва 42 години, но за сетен път ни показва и доказва, че възрастта не е порок и че, който си го може, си го може!

 

Александър Вангелов

 


 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com
Последни новини Най-четени