Шрифт:

Икономист: Загуби по волята на ГЕРБ

Икономист: Загуби по волята на ГЕРБ
20-09-2019 13:18

Местните избори, погледнати отвън, все повече заприличват на игри на загубата по волята на ГЕРБ. Дни след като утвърдиха списъка с имената на кандидат-кметовете на управляващата партия, депутати от ГЕРБ под сурдинка признават, че са на път да отпишат градове като Пловдив, Русе и Ямбол, в които има сериозни скандали в структурите на най-голямата партия. За част от тези градове тече тиха договорка с коалиционните партньори, а големият залог е управляващата партия да си запази София. За целта в играта най-вероятно ще се включи Ангел Джамбазки, който според повечето прогнози ще отнеме гласове от Мая Манолова, сочена от всички като най-сериозният претендент за стола на Йорданка Фандъкова.

Кои са най-интересните интриги в кметската битка в големите градове, които вече се очертават, четете в новия брой на сп. "Икономист".

В бр. 37 на списанието, който е в продажба от 20 септември, петък, ще намерите още:

Миграция към частното здравеопазване

Какъв е трендът в България и в Централна и Източна Европа

Пазар с отстъпки за малцина

Публичната продан на ипотекирани жилища ощетява и кредиторите, и длъжниците. Последните законови промени не успяха да увеличат конкуренцията

Твърде бавно към „Хоризонт 2020“

Европейската комисия определя България като „скромен иноватор“, който е на 24-то място сред 28-те в ЕС

Глад за качествени офиси

Интервю с Таня Косева-Бошова, управляващ партньор в Park Lane Developments

Криза, доставена с дрон

Атаките срещу саудитската петролна индустрия показаха как безпилотните апарати изравняват силите между технологично усъвършенствани и далеч не толкова напреднали играчи

Гласови шпиони и доносници

Големите технологични компании печелят с много битката за личния живот на потребителите

И още: анализи и коментари, личен капитал, наука и технологии, култура, спорт и пътешествие – всичко това в новия брой на "Икономист". Ще го намерите в разпространителската мрежа, големите хипермаркети и бензиностанциите.


BGAthletic.com
Последни новини Най-четени