Шрифт:

Свобода за американците да се рекламират в Токио 2020

Свобода за американците да се рекламират в Токио 2020
10-10-2019 13:15

Олимпийските игри са най-голямото и важно събитие в професионалната кариера на един спортист. Силните ограничения за рекламиране поставят предизвикателство пред състезателите, които опитват да си осигурят допълнителни приходи.

 

Американският олимпийски комитет направи стъпка към промяна, след като във вторник обяви създаването на преработени маркетингови насоки за летните игри в Токио догодина. Това ще разшири способността на спортистите да се рекламират на пазара.

 

На американските спортисти ще бъде позволено да участват в реклами по време на игрите, както и да получават поздравителни съобщения и да благодарят на личните си спонсори.

 

Досега това беше забранено от правилата на Международния олимпийски комитет (МОК). Организацията забранява на спортистите да работят и да бъдат свързани с персоналните си спонсори за периода на провеждане на игрите.

 

Правило 40.3 гласи, че "нито един състезател, официално лице или друг човек от щаба няма право личността, името, снимката или спортните му изпълнения да бъдат използвани за рекламни цели по време на олимпийските игри". Точката цели да защити предимно спонсорите на националните олимпийски комитети.

 

На сесията си през юни МОК обяви, че намалява ограниченията за рекламиране, и прехвърли топката към спортистите. Според организацията състезателите трябва да предприемат действия за промяна на положението, като започнат преговори със съответните национални олимпийски комитети.

 

Dnevnik.bg

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ОИ 2020, САЩ, МОК
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени