Шрифт:

Русенският стадион вече с тартанова писта

Русенският стадион вече с тартанова писта
09-07-2012 20:10

Ремонтирането на лекоатлетическата писта на градския стадион в Русе е завършено. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Русе, след като депутатът Пламен Нунев е проверил обекта.

Откриването на спортното съоръжение ще се състои тази есен с

голямо лекоатлетическо състезание.

В момента се работи по повдигане нивото на терена на стадиона в двата му края. По протежение на пистата са поставени специални алуминиеви лайсни според европейските изисквания, които ще бъдат демонтирани при провеждане на футболни мачове.

Нунев е поел ангажимент за допълнителни довършителни работи, свързани с боядисването на предпазните огради и ремонт около входа на стадиона.

Предстои да се започне работа и по загряващата писта за атлетите, която ще е разположена перпендикулярно на служебния вход на стадиона. Финансирането за нея е осигурено.

Проектът "Реконструкция и изкуствено покритие на писта и лекоатлетически сектор на Градски стадион Русе" е на обща стойност 1 200 000 лева и стана възможен благодарение на Министерството на физическото възпитание и спорта и Община Русе.

Пистата на русенския стадион трябваше да бъде още през месец май, но забавяне от страна на фирмата изпълнител отложи откриването.

 

Снимка: www.ruseinfo.net


BGAthletic.com
Последни новини Най-четени