Шрифт:

Скок на височина между чушки и домати - СНИМКИ

Скок на височина между чушки и домати - СНИМКИ
24-04-2014 16:02

Състезания по площади, улици и различни градски пространства, в молове – това са вече нормално приети места за атлетически прояви. Вече има и стартове между чушките и доматите в супермаркета.

Цялата седмица в окръг Де Мойн, щата Орегон е подчинена на популярното състезание „Drake relays”. Всеки ден организаторите представят различни дисциплини на Царицата на различни градове.

Скокът на височина беше в супермаркет „Hy-Vee”, основен спонсор на „Drake relays”. В градчето Вауки се събраха част от най-добрите състезатели в дисциплината. 1000 зрители се събраха да гледат състезанието на десетте класни атлети, сред които олимпийските вицешампиони Ерик Кинард (САЩ) и Бригита Барет (САЩ).

Кинард се наложи при мъжете с 213 см, а Барет стана втора след двукратната шампионка на САЩ в зала Иника МакФърсън, която постигна 183 см.

Компания в сектора им правиха световната шампионка в зала от 2012 г. Шонте Лоу (САЩ), Лаверн Спенсър и Шерън Дей-Монро (САЩ).

При мъжете компанията беше още по-класна – само медалисти от първенства на планетата – Кинард, бронзовият медалист от Игрите в Лондон 2012 и световното първенство в Москва 2013 Дерек Друин (Кан), световният шампион от Осака 2007Доналд Томас (Бах), третият от Дегу 2011 Тревър Бари (Бах) и третият от първенството на планетата в зала Доха 2010 Дъстин Йонас (САЩ).

„Публиката беше невероятна, каза Барет, която е световна вицешампионка от Москва 2013. – Да видиш толкова много фенове, които никога не са виждали състезание за скок на височина преди и всички бяха тук за повече от час, говори колко много хората обичат състезния като това.”

Снимки как атлетите скачат между щандовете можете да видите – ТУК


Тагове: Скок височина, Шонте Лоу, Ерик Кинард, Бригита Барет
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени