Шрифт:

Заради парите от ММС клубове търсят помощ от федерация и колеги

Заради парите от ММС клубове търсят помощ от федерация и колеги
Клубовете търсят обединение.; Снимка: Илиан Телкеджиев, lap.bg
27-05-2014 17:27

Представители на няколко клуба по лека атлетика в страната споделиха мнение пред BGathletic.com или в социалните мрежи, че трябва обединение и подкрепа от федерация за решаване на проблемите им с финасирането за 2014 г. от страна на Министесрвтото на младежта и спорта.

Сдруженията ще получат намаление с над 70% от средствата, които са получавали до сега. По темата прочетете - ТУК

„Спортният министър е най-черното петно за българския спорт? Как е възможно по такъв грозен начин да се подиграва с треньорите и труда им? Как федерации и президентите им позволяват хората, които правят спорта в страната и независимо, че толкова години след абдикацията на държавата от спорта успяват да оцелеят и все пак чуваме българския химн на международния подиум, да не реагират? Това е пълен абсурд, заяви треньорката в Оборище-Панагюрище Катя Кроснарова. - За сетен път това нейно безумие, на Марияна Георгиева, показва, че в тази държава, всеки който работи това, за което не е учил, съсипва всичко. Измислиците й за някакви проекти е поредният сапунен мехур, за да унищожи клубовете и спорта в държавата. Вече 5 месеца сме на кредити, за да си посрещнем разходите по състезанията. А сега трохите, които ни похвърля чрез някакви измислени договори и при свършен факт ни принуждава да подписваме, направо е гавра с треньорите. Такъв геноцид към българския спорт никога не е имало и е време тази госпожа да си вземе шапката и да си отива там, където й е призванието. Казвам мнение от името на всички над 100 спортни клуба на Царицата на спортовете – леката атлетика. Очаквам всички клубове и БФЛА да излезе с протестно писмо до тази персона, министърката, което да подпишем и внесем, където трябва.”

Председателят на Хаммер-ХВ – Трявна Васил Донев също призова за обединение срещу решението на ММС.

„... който не е съгласен с трохите, да пише, да се съберем в една група и да излезем всички на „мегдана” да забием знамето и да си търсим правата”, написа в профила си във Facebook Донев.

Още по темата - Министърката отряза с над 70% парите за спортните клубове.

Всеки, който иска да изкаже мнението си по темата и то да бъде публикувано в BGathletic.com, може да го направи на мейла ни: office@bgathletic.com или на страницата ни във Facebook. 


Тагове: ММС, БФЛА, Мариана Георгиева, Клубове
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени