Шрифт:

Иван Минчев представя америнската мания тапаут

Иван Минчев представя америнската мания тапаут
28-06-2014 09:32

Шампионът на България на седмобой и десетобой, както иносител на титлата "Мистър Менхънт България" за 2013 Иван Минчев, прокара и на родна почва най-голямата мания в Щатите в момента. Става въпрос за спортната дисциплина тапаут, която още преди 3 години предизвика голям интерес сред американците. Спортното занимание представлява нова кардио програма, с която се топят 1200 калории за около час тренировка.

"Tapout е изключителна тренировка, чиято цел е да ви помогне в битката с изгарянето на мазнините и изграждането на чиста мускулна маса. Програмата е разработена от професионалния състезател и треньор по MMA и кондиционен треньор Майк Карпенко. Тя се основава на комбинация от кардио и силови упражнения, съчетани с забавни и предизвикателни ритници, юмруци и лакти, които ще ви променят само за 60 дни, стига да издържите 45-60 минути дневно", разказва Минчев, който се занимава от години и с лека атлетика, състезател е в най-тежката дисциплина - десетобоя.

Най-новият хит в спортните средите Tapout, по който залита цяла Америка, e вече в Европа и дори в България. Тренировките променят вашия забавен метаболизъм, и ще доведе до изграждането на сексапилни, много силни и издръжливи мускули. Съгласие за съвместна дейност с Tapout-Bulgaria е дал лично г-н Карпенко, притежател на международната марка Tapout, като от българска страна лицензиран представител е Иван Минчев, председател на Българска Федерация по Tapout‏. Тренировките с родния Мистър Менхънт се  провеждат всяка събота и неделя в Южен парк от 18 часа, на входа на парка от към ул “Козяк". Те са без ограничение на възрастта и няма значение до колко физически е подготвен е човека‏.

"Бързите резултати ме накараха да започна да се занимавам с този спорт , все пак с него аз достигнах и титлата Менхънт, практичен човек съм и  понеже този спорт доказа своята ефективност, а времето е ограничено за  всеки един от нас, този вид упражнения ми доказаха как в рамките на 60 минути изгарям повече калории отколкото много време във фитнеса‏", обяснява още 25-годишният пловдивчанин.

Въпреки, че тренировките се провеждат на открито, на Иван му прави впечатление, че все повече хора проявяват голям интерес към този вид спортно занимание.

"Първоначално някои от тях гледат скептично на трениповките, но след време идват и изявяват своето желание да тренират с нас, даже идват майки с малки деца, които също се включват по тази причина", разяснява спортиста.‏


Тагове: Иван Минчев
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени