Шрифт:

Хартинг - по-голям светец от светците

Хартинг - по-голям светец от светците
Снимка: Илиан Телкеджиев, lap.bg
06-10-2014 10:20 | Яна Касова

Роберт Хартинг (Гер) като че ли поиска да се направи на по-голям светец от светците, като отказа да се състезава с излежавалия допинг наказание Джъстин Гатлин (САЩ).   

Не е редно да се опълчваш срещу свой колега, защото бумерангът се върти.

Нищо чудно и неговата участ да те достигне. Знаем, че в леката атлетика дори може да изтърпиш наказание заради пропуснати допинг контроли. А какво да говорим за правилото, че след 8 години могат да отворят за нов анализ старата ти проба. Нищо, че е била отрицателна. Напредналата технология може да ти донесе положителен резултат.

Затова по-добре тихо.

Къде е тръгнал Хартинг да се бунтува срещу излежалия вече наказание Джъстин Гатлин? Спринтьорът вече има пълно право да се състезава и да участва във всички прояви на спорта. Неговото наказание е в миналото.

Дори правилото, което гласуваха преди години организаторите на най-големите турнири да не допускат на старт изтърпели допинг наказание атлети, остана в историята като анормално и дискриминационно. Вече виждаме не един или двама атлети със стари „прегрешение” на старт на Диамантената лига. Спортисти изтърпели допинг наказание имат право да станат олимпийски и световни шампиони, а какво да кажем за една статуетка Атлет на света?

Да не говорим, че в номинираните за Атлет на света е и Лашон Мерит (САЩ), който също имаше прегрешение с допинг. При дамите пък е Сандра Перкович (Хърв) - също атлетка с „петно” от миналото. Защо Хартинг не роптае срещу тях.

Допинг правилата за всички са еднакви. Може и да не харесват на Хартинг, може да не харесват и на Гатлин, но като са се хванали на хорото, ще го играят такова, каквото е.

Още по темата - ТУК


Тагове: Роберт Хартинг, Диск, Джъстин Гатлин, Допинг
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени