Шрифт:

Мис BGathletic.com 2014: Атлетиката помага на красотата, а не обратното

Мис BGathletic.com 2014: Атлетиката помага на красотата, а не обратното
01-12-2014 15:14 | Яна Касова

Мис BGathletic.com 2014 Гала Чалъкова е убедена, че атлетиката помага на красотата, а не красотата на атлетиката. Състезателката на „Орловец-93 – Габрово” подчерта, че със спорта можеш да изградиш самочувствие, да изваеш хубаво тяло, но и да развиваш нравствени качества.

Най-красивата атлетка за 2014 г. има приятел, суетна е, но в рамките на допустимото, но повече за нея прочетете в интервюто с Гала Чалъкова, бронзова медалистка от националните шампионати за девойки на 400 м и 800 м в зала и на 400 м на открито:

- Гала, как те спечели леката атлетика?

- Започнах в осми клас, когато съвсем случайно учителката ми по физическо възпитание ме извика на междуучилищно първенство по лека атлетика. Участвах в три дисциплини – 200 м, 400 м и скок дължина и на трите станах първа. Хареса ми тази тръпка да побеждавам. Записах се да тренирам лека атлетика и постепенно започнах да напредвам, да участвам в състезания. В началото не печелех медали, но това не ме демотивира, а може би точно обратното – даде ми стимул да наблегна в тренировките, за да напредна.

- Суетна ли си?
- До някаква степен, да. Но не мисля, че е прекалено и, че ми пречи.

- Съвместяват ли се атлетиката и суетата на красивото момиче?
- Опитвам се да не ги свързвам по никакъв начин. Атлетиката е спорт, тренировки, отдаденост, нищо общо със суетата и външния вид.

- Какви са амбициите ти в спорта?
- За начало мечтата ми е да облека националната фланелка и да бягам на по-значителен форум, на по-голямо състезание от тези в България. Тренирам усилено и се надявам да успея.

- Бягаш и 200 м, и 400 м, и 800 м. Коя е любимата ти дисциплина?
- 400 м.

- Любимият ти атлет?
- Алисън Филикс и Ивет Лалова.

- Голяма ли е групата, в която тренираш?
- Аз тренирам при Веселин Георгиев в „Орловец 93 – Габрово”. Голяма група сме. Напоследък много нови деца започнаха да тренират. Групата ни нараства непрекъснато.

- Ти си ученичка в Националната априловска гимназия. Как съчетаваш училището и тренировките?
- Опитвам се и двете ми основни занимания да вървят успешно. Когато човек иска да си организира времето, успява да се занимава с няколко неща добре. За сега се справям и аз.

- Срещаш ли по-специално отношение в училище, след като имаш успехи и в спорта?
- По-специално, но не в добрия смисъл. Усещам негативни мисли към мен от учителите. Не е директно, но усещам, че недоволстват, когато ми се налга да отсъствам от училище заради ангажиментите ми към спорта. Никога нищо добро не съм чула по този въпрос. Но това за мен няма значение. Гледам да обръщам внимание на собствените си мисли, на мнението на приятелите си и най-близките си хора, на подкрепата на семейството си.

- Как се справяш с училище?
- Добре. Имам много добри и отлични оценки.

- Амбициите в далечно бъдеще?

- Не мисля да се отказвам от спорта. Мисля, че винаги ще тренирам. Само времето ще покаже дали спортът ще остане като приоритет. Но сега приоритет за мен е леката атлетика. Плановете ми са да кандидатствам в Национална спортна академия. И ще видим какво ще се получи занапред.

- Какво е твоето определение за красота?
- Чар.

- Има ли мъжко внимание към теб.
- (смее се) Имам, да. Но аз имам приетял, с който сме заедно две години и половина вече. Той не е атлет. Той ме подкрепяше през цялото време докато течеше конкурса и когато бях обявена за победител като че ли повече се зарадва от мен. Той е студент и е на лекции и не можа да ме придружи на награждаването.

- С маратонки или с обучки на висок ток?
- С анцуг и маратонки се чувствам перфектно. Но понякога се налага да обуя и високи точкове за по-официални поводи.

- Опиши се в три думи.
- Първата е амбициозна, много позитивен човек съм и... усмихната.

- Какво означава за теб титлата Мис BGathletic.com 2014?
- Нещо изнендващо. Наистина не очаквах аз да спечеля. Много съм щастлива и дори горда до някъде, особено като се има предвид кои бяха конкурентките ми – Ивет Лалова и Мис НСА 2013 Ралица Ламбова. Изобщо не очаквах да съм преди тях. Много благодаря на всички, които са гласували за мен от града ми, и от цяла България.

- В сайта ни се видя подкрепата към твоята красота, но ти усещаше ли я докато течеше конкурса Мис BGathletic.com 2014 от приятели и съотборници?
- Много ме подкрепяха. Всички за това говореха постоянно – за гласовете, за конкурса. Непрекъснато чувах да се говори за конкурса и така не ми излизаше от главата. Имам чувството, че близките ми и приятелите ми мислеха повече за него, отколкото аз.

Още за церемонията и конкурса четете - ТУК

ФОТОГАЛЕРИЯ от награждаването разгледайте - ТУК


Тагове: Мис 2014, Гала Чалъковa
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени