Шрифт:

Как да спортуваме през 2015-а

Как да спортуваме през 2015-а
Мис BGathletic.com Гала Чалъкова
18-01-2015 13:30

Новата година започна, но никога не е късно да добавите още редове в списъка си с нещата, които непременно ще направите през следващите 12 месеца. Да си дадете обещанието, че ще спортувате повече и ще се грижите за тялото си е много добър вариант. Може и да намерите това, което да ви хареса, в списъка на American College of Sports Medicine, който обобщава какви са тенденциите за предстоящата година.

- Използвай тежестта на собственото си тяло. Докато парите си остават основната грижа за повечето хора, няма нищо чудно в това, че по-икономичните фитнес програми стават все по-популярни. Има и такива, при които не се изисква специално оборудване, което допълнително би оскъпило тренировката. Точно затова програмите, при които човек тренира, като използва тежестта на собственото си тяло, започват да се предлагат във все повече зали. Освен това те вече са така разработени, че няма да се отегчите, правейки не само коремни преси и лицеви опори.

- Много калории за малко време. Всеки иска да отслабне, но колкото се може по-бързо. Ето защо програмите, които предлагат голям брой изразходвани калории за малко време, се радват на топъл прием. При тях се редуват серии от интензивни упражнения и кратки интервали, през които тялото да се съвземе.

- Идва времето на образованите и квалифицирани фитнес инструктори. На пазара все повече започват да се търсят професионалисти, които да помагат на хората да се грижат за здравето, а и за фигурата си. Никой не казва, че докато сваляте килограми, не може да се образовате сами за инструктор.

- Обърнете внимание на упражнения за сила. Те не са само за мъжете. Дамите могат да се порадват на ползите, които по-силната мускулатура носи. Не пренебрегвайте тежестите и не си мислете, че ако работите с гири, непременно ще станете културисти.

- Ако можете да си го позволите, намерете си личен треньор. Няма гаранция, че това, което работи при едни, ще свърши същата работа и при други. Ето защо, ако има възможност да ви бъде изготвен план лично за вас, трябва да се възползвате от нея.

Цялата статия може да прочетете тук:


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени