Шрифт:

Рекордна седмица за спринтьорите ни

Рекордна седмица за спринтьорите ни
23-02-2015 21:19

Изминалата седмица беше наситена със стартове за атлетите ни, на които бяха регистриани и лични постижения. Остават броени дни до европейското първенство в зала в Прага, а състезателите ни направиха последни опити да се доближат до квотите за участие.

Денис Димитров подобри личния си рекорд на 60 м на турнира в Лодз (Пол). Той финишира за 6.66 сек и бяга с най-бързите през сезона. Ивет Лалова записа най-доброто си постижение за сезона в дисциплината – 7.22 сек, на същия турнир. Георги Иванов също беше в Лодз, където стана трети с 20.02 м в тласкането на гюле.

Ваня Стамболова също постигна личен рекорд за сезона на 400 м на състезание в Истанбул – само два дни преди Балканиадата, където пък стартираха 18 българи и спечелиха 12 медала.
Резултатите от Балканиадата вижте – ТУК

Мирела Демирева се класира четвърта на престижния турнир в Стокхолм – ТУК

Ивет Лалова завърши седмицата със старт в Бирмингам, където обаче не успя да се класира за финал на 60 м – ТУК

Извън състезанията седмицата също беше изпълнена с новини.

По време на инспекцията на Европейската атлетика за отборното първенство на континента, 2-ра лига в Стара Загора Добромир Карамаринов прогнозира 20 олимпийски квоти за атлетите.

Спортното министерство обявя, че ще проверява спортните клубове, а също така беше обявено, че възпитаниците на спортните училища ще влизат с предимство в НСА „Васил Левски”.

Митко Ценов вече тренира нормално след лечение на травма и през уикенда замина за подготовка в Кения с Йоло Николов и Милица Мирчева.

И като излязохме от пределлите на България трябва да отбележим, че през изминалата седмица падна и първият световен рекорд на писта. Постигна го Гензебе Дибаба – ТУК

Мутаз баршим не спира да вдига летвата по-високо и по-високо – ТУК

Официално бяха представени и медалите за европейското първентво в зала в Прага през март - ТУК


Тагове: Обзор на седмицата
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени