Шрифт:

Музунго и крадливата схема в Кения

Музунго и крадливата схема  в Кения
29-03-2015 11:19


Здравейте отново!

Днес ще ви разкажа за това какво представляват Кенийците като хора. Преди няколко дни в лагера ни в Итън, Кения влязоха двама с много скъпа кола „Тойота”. Цял ден стояха в лагера, като всички си мислехме, че са приятели на Силвия / шефката / или на готвачката. Аз бях почивка и цял ден стоях навън в градинката и си почивах. Към 16:00 влязох в стаята да полегна малко. След около час и половина излязох пак. Но точно в този час и половина се случи това, за което тези двамата са стояли цял ден и са чакали. Оказа се, че работата им тук е била да откраднат каквото могат от целия лагер. И за жалост успяха, но само от сръбската ни приятелка Оливера Йефтич. Когато се прибра в стаята Оливера бързо излезе и се развика, че й няма лаптопа, камерата, паспорта и всички останали документи, които били в една раница.

Опитвахме след това да намерим двамата съмнителни типа по някъкъв начин, но те бяха дали фалшиви номера и имена на входа на пазача. Всички подозираме, че това е работа в екип с шефката на лагера. Сега трябва тя да плати всичко откраднато на Оливера.

И не това е всичко. Пробваха да влязат в стаята на Йоло, но за късмет вътре беше Пол (нашият тренировъчен партньор) и те са го попитали за свободна стая, уж търсели J После готвачката каза, че са я питали два-три пъти кога ще изляза аз на тренировка... че да могат да преровят и останалите стаи. За късмет аз бях почивка и стоях навън, извадихме голям късмет.

Изглежда,че Кенийците не са толко щури и глупави за колкото ги мислехме. Има и много добри хора, но като цяло като видят Музунго /бял човек/ значи всички имаме пари и сме длъжни да им даваме. Шефове на хотелите тук са се разбрали за всеки бял човек - 50 евро храноден. В България няма такива цени.

Сега остана да чакаме за още развитие по въпроса с откраднатите вещи, но както казах, шефката ще трябва да плати близо 2 500 евро.

А относно тренировъчния ми процес - ще останем до 3 април в Итън и ще се преместим с Елдорет за още 1 месец в къщата на нашия приятел от Добрич (б.а. прочетете за него в първия блог на Ценов – ТУК), на 5 Май се връщаме в България.

Като цяло това беше от мен, и ако ви се налага да идвате в Кения, или като цяло в Африка, бъдете много внимални и се пазете.

Чао от мен и до скоро, Митко


Тагове: Митко Ценов
BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Второ място за Петрова на Диамантена лига

14.08.2020

Демирева четвърта в Монако

14.08.2020

Атлетически прояви в Поморие

13.08.2020

И BGathletic.com e в битка за оцеляване. Можете да помогнете!

12.08.2020

Габриела Петрова втора в Турку

11.08.2020

Габи Петрова ще защитава титла в Турку, излъчват я по БНТ3

11.08.2020

Да научим детето да приема загубата

11.08.2020

Демирева и Петрова скачат на Диамантената лига в Монако

10.08.2020

Тракия 96-Пловдив отличник по титли от шампионата

10.08.2020

Резултати от НШ за мъже и жени

09.08.2020

Требъл за Борукова, а петима атлети са двойни шампиони

09.08.2020Последни новини Най-четени