Шрифт:

Из страната на Шампионите

Из страната на Шампионите
Актуалният олимпийски и световен шампион Кембой с българския рекордьор.
20-04-2015 16:53

Здравейтe отново,

не съм писал скоро в блога си, но ето че дойде времето да споделя още някои впечатления от екзотичната Кения.

Вече минаха две седмици откакто се преместихме от Итън в Елдорет при нашия приятел. Ако си спомняте, той е от Добрич и живее тук от 23 г. Казва се чичо Петьо. Покани ни да останем до края на лагера в неговата къща. Тук се чувствам сякаш съм си във вкъщи. Той се грижи за нас като баща - готви ни и ни помага много с всичко, за което целият отбор сме му много благодарни. Та казвах, че сме като в България - времето минава много бързо с хубава компания и истински добри хора. Всяка вечер се събираме и всеки помага в готвенето, защото като казва чичо Петьо, готвенето сближава, след това сядаме на вечеря като семейство. Много се радвам, че се запознахме с този човек и, че той ни запозна с толко шампиони тук, за които сме гледали само по телевизията и чели по списанията.

Но нека ви разкажа и за вчерашната ми среща с другия Крал на стипълчейза -Езекиел Кембой (двукратен олимпийски и трикратен световен шампион).
Прибирахме се от разходка. Ходихме да видим едно построено наскоро училище от един влиятелен човек в Кения, в което се строи и стадион в момента на височина от 2 550 м надморска височина. След това ходихме до Рифт Вали да разгледме и забележителностите. Преди да се приберем, на около 12-15 км от вкъщи, минахме покрай една бензиностанция с ресторантче и чичо Петьо видя джипа на Кембой и ни каза:
- А, този дребният дивак е тук, и обърна колата да отидем да го видим.
Влезе в ресторанта и след няколко секунди излиза с него. Веднага би ти направил впечатление такъв човек - усмихнат, весел и настроен позитивно. Здрависахме се с него и нещо се заговори с чичо Петьо после се обърна към мен и каза:
- Това момче изглежда много силно, какво бягаш?
Аз му казах, че бягам стипълчейз, а той отвърна:
- О-хо, с мен в Рио ще бягаш. Ти си следващият шампион, и ми пожела успех.

Сега следваща ни среща остана да бъде с Дейвид Рудиша, защото чичо Петьо е приятел и с него и обеща, че ще го покани да излезем да се запознаем и с него. А скоро очакваме на гости Стивън Чероно отново и Кембой, двамата ще дойдат заедно да ни видят и да си поговорим пак. Със Стивън вече сме приятели и се виждаме редовно. Дори ни донесе препятсвията си от тях, на които е тренирал той, за да вършим работа и ние.

И така от престоя ни в Кения останаха 2 седмици. Лека-полека свършва едно хубаво преживяване. Но за мен започва ново - състезанията, които чакам с голямо нетърпение.

Разказах ви още малко от моите преживявания в Кения, които никога няма да забравя. Това е наистина страната на Шампионите. Надявам се да ви харесват историите ми и да ги четете с интерес.

Ще ви кажа една от любимите ми фрази: Живот без дисциплина води до смърт без чест!

Чао от мен и до скоро, Митко


Тагове: Митко Ценов
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени