Шрифт:

Гала Чалъкова: Титлата Мис BGathletic.com ми помогна за ‘Спортни таланти’

Гала Чалъкова: Титлата Мис BGathletic.com ми помогна за ‘Спортни таланти’
13-05-2015 17:32

Мис BGathletic.com 2014 Гала Чалъкова спечели финансова подкрепа в програмата „Спортни таланти” на Еврофутбол, след като се класира в първите трима в гласовете на публиката. Красавицата сподели, че титлата за Най-красива атлетка й е дала полезна популярност.

„Много е хубаво да си Мис BGathletic.com, каза Чалъкова. - Тази титла ми даде вид популярност, която много ми помогна в гласуването за „Спортен талант на публиката”. Без това начало, което ми дадохте от BGathletic.com, нямаше да стигна до тук. Искам да пожелая успех на новите номинирани момичета. Имам фаворитка – една моя приятелка от Горна Оряховица Мария Калайджиева.”

Номинациите за второто издание на конкурса Мис BGathletic.com вече са факт и подробности можете да прочетете – ТУК

А Чалъкова вече половин година носи титлата за Най-красива атлетка. Но през цялото това време не е оставяла на заден план леката атлетка. Тя води подготовка, за да постигне целите, които си е поставила и за програмата „Спортни таланти”.  

„За начало си поставям задача да спечеля шампионската титла от националното първенство през лятото и също да постигна резултат под 57.66 сек на 400 м, което ще ми даде право да участвам на Балканиадата в Румъния за девойки старша възраст. Ще използвам средствата от Еврофутбол, за да си оигуря по-пълноценна подготовка за предстоящите състезания - качествено възстановяване и спортни лагери”, информира атлетката.

Чалъкова тренира ежедневно в Габрово по пътя за осъществяване на целите си, но при какви условия?  

„Тренираме в зала, която може би последно е ремонтирана преди 30-40 години - накъсана писта, на места тя дори липсва. Това доста пречи, когато обуем шпайковете. Налага се от пистата да стъпваме на цимента в определени моменти. Това до някаква степен пречи на подготовката ни, но пък от друга страна, успяваме, защото в някои градове нямат никакви зали. Всъщност, доволни сме и на малкото”, заяви състезателката на 400 и 800 м.

Чалъкова се радва на голяма подкрепа в родния си град Габрово, като доказателство са огромната й преднина в гласуването за Мис BGathletic.com 2014 и повечето от хиляда гласа за „Спортен талант на публиката”.  

„Не знам с какво печеля такава голяма подкрепа. Много се радвам, че всички повярваха в мен и наистина ми оказват много голяма подкрепа във всеки един конкурс. Но този за „Спортен талант” беше най-важният, защото наистина много ще ми помоне, ще ми даде силен тласък напред в развитието ми”, щастлива е Мис BGathletic.com 2014.

Всичко за програмата „Спортни таланти” четете – ТУК

За победа на Гала Чалъкова в конкурса Мис BGathletic.com 2014 четете – ТУК

Информация за номинициите за тазгодишното издание на конкурса за Мис и Мистър BGathletic.com вижте - ТУК 


Тагове: Спортни таланти, Мис 2015, Мис 2014, Мистър 2015, Гала Чалъкова
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени