Шрифт:

Блогът на Митко Ценов: Като ′турист′ покрих норматив за Рио 2016

Блогът на Митко Ценов: Като ′турист′ покрих норматив за Рио 2016
31-05-2015 09:53

Здравейте на всички отново. Eто, че дойде ред да споделя моите преживявания и емоции след завръщането ми от прекрасната държава Кения.

Изминаха вече 25 дни от както се върнах в България. Бях много радостен, че се върнах и, че ще започнат моите състезания, които чаках с огромно нетърпение. Както знаете, пропуснах целия зимен сезон заради травма, но това ме направи единствено по-силен.

Минаха вече и три мои състезания след подготовката ми в Кения. Първото състезание беше във Франция, където спечелих бягането и записах личен рекорд на отрито на 3 000 м гладко бягане с резултат от 8:00:00. Второто състезание се проведе в София на турнира „Нови Звезди”, където учавствах в нестандартната за мъже дисциплина 2 000 м стипълчейз, но това беше част от моята подготовка и за това избрахме нея. Изключително съм доволен от този старт, защото подобрих националния рекорд на Владимир Кънев, който не беше коригиран от 42 години. Това състезание беше като пробно за мен, стартирах сам и го избягах на максимална скорост, а времето беше изключително добро - 5:25 мин с три секунди по-бързо от досегашният национален рекорд.

Ето че дойде ред и на най-важния старт до сега, който беше преди ден, и се проведе в германския град Десау. Там стартирах на 3 000 м с препятствия и постигнах време от 8:25. С това постижение спечелих първото място и покрих нормативите за световното първенство в Пекин тази година и за Олимпийските игри следващата. Много съм доволен също и от този старт, защото беше моят първи и официален за тази година в коронната ми дисциплина, а и резултатът не е никак зле като за "ТУРИСТ". Казвам Турист, защото дни преди турнира „Нови Звезди”, бившият ректор на НСА ме изгони лично от стадиона, нарече ме „Турист” и, че не сме желани там с моя треньор. Били сме "Пълни Туристи" и нямаме право да бягаме там. Дори отиде да търси ръгбисти да ни бият. Останах без думи и си тръгнахме с Йоло.

Но както и да е, колкото по-малко излишни проблеми, толкова по-добре за мен. В момента съм на подготвителен лагер отново, но в Самоков. Там ще остана до държавните първенства в София и след това на 13 юни точно на рождения ми ден, ще пътувам за Мароко (Рабат), където е следващият ми старт на 3 000 с препятсвия.

Радвам се, че след три старта записах три победи. Дано да продължавам в същия дух. Искам да пожелая здраве и без травми на мен и всички български спортисти.

Чао за сега от мен и до скоро.

И помнете: Ако искате да бъдете най-добрите, първо трябва да победите най-добрите!

Митко


Тагове: Митко Ценов
BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Второ място за Петрова на Диамантена лига

14.08.2020

Демирева четвърта в Монако

14.08.2020

Атлетически прояви в Поморие

13.08.2020

И BGathletic.com e в битка за оцеляване. Можете да помогнете!

12.08.2020

Габриела Петрова втора в Турку

11.08.2020

Габи Петрова ще защитава титла в Турку, излъчват я по БНТ3

11.08.2020

Да научим детето да приема загубата

11.08.2020

Демирева и Петрова скачат на Диамантената лига в Монако

10.08.2020

Тракия 96-Пловдив отличник по титли от шампионата

10.08.2020Последни новини Най-четени