Шрифт:

Шампионати и турнири с рекордни скокове

Шампионати и турнири с рекордни скокове
15-06-2015 20:01

Габриела Петрова беше героят на миналата седмица. Европейската вицешампионка показа отличната си форма на два турнира. Тя подобри личния си рекорд на 14.64 м в Прага и излезе на трето място в световната ранглиста, а след това стана втора в дебюта си на Диамантената лига в Осло.

В Осло участва и Ивет Лалова. Тя се класира шеста на 100 м. Спринтьорката ни финишира втора на 200 м в Монтрю (Фр). Във френския град беше и Георги Иванов, който се нареди четвърти в тласкането на гюле.  

Мирела Демирева и Венелина Венева-Матеева се състезаваха една срещу друга в Уелва.

Георги Иванов се прибра, за да спечели и националанта титла в дисциплината си на стадиона на НСА. В същата дисциплина при жените Радослава Мавродиева покри норматив за участие на световното първенство в пекин през август.

НСА беше домакин и на националното първенство за мъже и жени, но и на това за момичета и момчета под 16 г. Имаше съмнение как ще се проведат състезания в натоварената програма на неосветения стадион, но новите шампиони на България са факт при нормално проведено състезание. Всички новини от шампионатите четете – ТУК

Коментар за Атлетиката на светло прочетете – ТУК

ФОТОГАЛЕРИИ от състезателни дни на НСА разгледайте – ТУК

През уикенда се проведе Съвет на Европейската атлетика на който Добромир Карамаринов беше избран за председател на Стратегическата комисия на Европейската атлетика.

През изминалата седмица се проведоха две Диамантени лиги – в Осло и в Ню Йорк. Юсейн Болт бяга в САЩ, а всичко за диамантените турнири четете - ТУК

20-годишен канадец с 9.75 сек на 100 м и 19.58 сек на 200 м, а пък Оскар Писториус излиза от затвора през август.


Тагове: Обзор на седмицата
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени