Шрифт:

Награди за евромедалистите

Награди за евромедалистите
16-07-2015 15:02

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети медалистите от Европейското първенство по лека атлетика за младежи до 23 години.

На шампионата на Стария континент в Талин (Естония) Митко Ценов завоюва титлата на 3000 м стипълчейз, а Денис Димитров и Георги Цонов спечелиха сребърни медали съответно на 100 м и троен скок.

„Благодаря ви за отличията, които завоювахте за България. На Митко пожелавам успех на предстоящото в Пекин Световно първенство за мъже и жени и Олимпиадата в Рио де Жанейро, а Денис и Георги да покрият нормативи за участие на тези две толкова престижни международни състезания“, заяви министър Кралев по време на срещата си с атлетите.

В събота Митко Ценов ще участва на турнир в Белгия. Денис Димитров и Георги Цонов пък ще преследват нормативи за Световното първенство в Пекин (22 - 30 август) и Олимпиадата в Рио де Жанейро на турнира „Самарско знаме” в Стара Загора, отново в събота. Ако не успеят да вземат визи за китайската столица на родна земя, Димитров и Цонев ще имат възможност да го направят на Балканиадата в Румъния, която ще се проведе на 1 и 2 август. 


Тагове: Митко Ценов, Денис Димитров, Георги Цонов, ЕП 23 2015, Красен Кралев, ММС
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени