Шрифт:

Германските атлети нападнаха ИААФ - ВИДЕО

Германските атлети нападнаха ИААФ - ВИДЕО
10-08-2015 19:07

Част от най-елитните атлети, предвождани от Роберт Хартинг, изразиха възмущението си към ИААФ във видео-съобщение, публикувано в Youtube.

Спортистите критикуват Международната асоциация на атлетическите федерация заради новите допинг разкрития, които германската телевизия ARD и англисйкият вестник The Sunday Times разпространиха през изминалите дни.

„Скъпи ИААФ, ние не можем да ви се доверим повече, казва олимпийският, световен и европейски шампион в мятането на диск Хартинг на английски език във видео-обръщението. – Сега трябва да действаме.”

Хартинг вече веднъж изрази публично несъгласие с ИААФ, след като отказа да бъде номиниран за Атлет на света за 2014 г., тъй като не желае да попада в една класация с атлети, излежавали допинг наказания, визирайки Джъстин Гатлин.

 „Вие унищожихте нашия спорт”, заяви подкрепилият инициативата атлет, който не носи екипа на Германия - Ерик Уирски, състезател в тласкането на гюле от САЩ.

Приятелката на Хартинг Джулия Фишер, също представителка на дисциплината диск, се включи с обръщението „Вие пречупихте моите детски мечти.”

„Вие поставяте парите над атлетите”, заяви състезателката в хвърлянето на чук Катрин Клаас, а бегачът на 800 м Робин Шембера добавя: „Искам да бягам срещу чисти атлети, не срещу чудовища.”

Хартинг завършва със съобщение „Вие предадохте моите убеждения.”

Атлетите споделят, че настояват за „честност, почтеност и прозрачност”.

ARD и The Sunday Times разпространиха допинг разкритията си само месец преди началото на световното първенство по лека атлетика в Пекин. От ИААФ определеха, че ситуацията ще бъде стряскаща и объркваща за атлетите преди основното им състезание за годината.

Медиите информираха, че от направени 12 000 кръвни проби на 5000 атлети, направени между 2001 и 2012 г., 800 теста са съмнителни резултати. Според журналистите 146 спечелени медала, сред които 55 златни, в дисциплините от 800 м до маратон на Олимпийските игри и световните първенства в периода са от атлети със „съмнителни” проби.

От Световната антидопингова агенция започнаха разследване, а от ИААФ заявиха, че цялата информация е некоректна.

Всичко за допинг скандала четете – ТУКТагове: Допинг, Роберт Хартинг
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени