Шрифт:

Няма такъв стадион!

Няма такъв стадион!
17-08-2015 17:51 | Яна Касова

Олимпийският стадион „Птичето гнездо”, официално наименуван и Национален стадион, в Пекин е повече от впечатляващ.

Пристигнах в китайската столица за световното първенство по лека атлетика, което ще бъде открито в събота, като пратеник на BGathletic.com. Първото нещо, което посетих е стадионът. Споделям и първите си впечатления от това дизайнерско чудо, защото наистина има за какво да се разкаже.

Пет дни преди началото на шампионата акредитацията дава достъп до всяко място на „Птичето гнездо”. Отвън съоръжението е прекрасно както през деня, така и след залез слънце. Но колко е уютно, когато кацнеш в „Птичето гнездо” – това не можех да предполагам. Влизайки в стадиона от наземното ниво се озоваваш над първото ниво седалки, над теб има още две. Пистата е в кракатата ти и сякаш си стъпил на нея, толкова близо ти се струва. В моментът, в който влязох в стадиона, течеше репетиция за церемонията по откриването на първенството. Стотици хора имаше по трибуните, а десетки деца правеха изумителни фигури на тревното покритие.

Из коридорите на стадиона се разлепени снимки от изграждането му, както и на героите от Олимпийските игри през 2008 г. в Пекин. По-горните нива седящи места пък не позволяват уютът на стадиона да се изгуби, а гледката дори става по-всеобхватна.

За първенството на планетата са монтирани осем първокласни LED-екрана с изключително добро качество на картината. Сектор Б пък представя стилизирано дърво с ембемите на всички 14 до сега провели се световни първенства по лека атлетика.  

Вечер стадионът се огрява от червено осветление отвътре и в различни цветове отвън.

Съоръжението се подготвя за откриването на 15-ия шампионат на планетата, като ще бъде измит, рекламите, информационните табла, удобствата за VIP-гости, журналисти и фенове ще бъдат доизградени до петък.

Посетила съм не един стадион за лека атлетика в последните години в много части на света, но виждайки „Птичето гнездо” само си казах „е, няма такъв стадион”.     

Съвсем скоро ще ви разкажа какво правят китайците в Олимпийския парк, където е разположен и стадион „Птичето гнездо”. Очаквайте и подробна информация за чудото на съоръжението за лека атлетика в Пекин.

Това ще бъде едно страхотно първенство, уверявам ви, и следете всички новини от Китай в BGathletic.com.

Снимки на "Птичето гнездо" разгледайте - ТУК

 

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.

 

 Харесайте BGathletic.com във Facebook

 

Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube


Тагове: СП 2015, Птичето гнездо, Пекин
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени