Шрифт:

Пламен Кръстев: Ден първи за Себ!

Пламен Кръстев: Ден първи за Себ!
19-08-2015 17:26

Ще започна оттам, където завърших анализа си в BGathletic.com отпреди 2 месеца, на 18.06.2015 г., - само ден преди предизборната среща на Сър Себастиан Коу и Сергей Бубка в Стара Загора.

„Дали новият Президент на IAAF ще се казва Сър Себастиан Коу или Сергей Бубка, аз не знам, но смятам, че който и от двамата достойни мъже да заеме този пост, бъдещето на „Царицата на спортовете“ е бляскаво!“

Е, днес вече знаем! Президентът на IAAF се казва Сър Себастиан Коу. Самият той не държи на официалното обръщение. Предпочита да го наричат Себ. Все пак  скромността не е чужда и на благородниците. Това е нормално, защото атлетите  сме хора, за които леката атлетика и животът в голяма степен се препокриват! Защото сме това, което сме, благодарение на „Царицата“, на която служихме според силите си.

Себ кандидатства единствено и само за Президент, докато Сергей освен за президентския пост, се кандидатира и за Вицепрезидент и за член на Съвета на IAAF.

При така развилите се избори,  атлетиката спечели, защото и двамата бяха съхранени да работят пряко за нея. Ясно е, че където и да се намират, те винаги ще са ангажирани с нашия спорт, но най-добре е когато са на двата най-висши ръководни поста на Световната централа.

Предизборните програми на двамата не се отличават особено, така че усилията им ще водят леката атлетика в една посока – правилната. За това съм сигурен.

На този изборен конгрес беше извършена смяна на поколенията. Това е естествен процес в природата. И тъй като всяко следващо поколение е по-добро от предишните,  Светът върви напред!

Напред ще върви и „Царицата на спортовете“! Пътят няма да е гладък, вероятно ще има много трудности, но важното е най-голямата световна организация, с 214 члена, да затвърди позицията си на Спорт №1!

Какви ще са първите стъпки на Себ предстои да видим буквално в следващите часове.

Това, което трябва да направи световната атлетическа общност е да му даде своето доверие и да го подкрепя безрезервно, защото той заслужава това!

Пламен Кръстев

Авторът е бивш национален рекордьор на 110 м с пр., а в богатата си спортна кариера има сребърен медал от европейско първнство в зала, участник на Олимпийски игри. Той е с богат административен опит в спорта, сред които са позициите му на председател (1994-1996 г.) на БФЛА, член на Комисията на атлетите към ИААФ (1996-199 г), Член на  Изпълнителното бюро  на  Български Олимпийски Комитет (1995-2000 г.) и много други. 

Новините от европейското първенство в Амстердам достигат до вас със съдействието на Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: Сп 2015, Себастиан Коу, президент, ИААФ, Пламен Кръстев
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени