Шрифт:

Бинко Колев: Коу бе благородник и на пистата

Бинко Колев: Коу бе благородник и на пистата
20-08-2015 11:48 | Георги Делчев

Бинко Колев е единственият български лекоатлет, който се е състезавал с новия президент на ИААФ – Себастиан Коу. Потърсихме неговото мнение за новото поприще на британеца, както и за спомените му като състезател. Пред BGathletic.com Бинко дори обеща да ни прати снимка със Себастиан Коу от състезателните им години.

„За всички е ясно, че той бе изключителен бегач, така го знаят хората. Не случайно е и един от най-големите атлети, с много световни рекорди и медали. Аз съм бягал три пъти с него – два пъти на Купа Европа и на олимпиадата в Москва, но там той стана втори на 800 м. Рядко се намират атлети като него, бягаше изключително леко, докато другите до него се напъват и мъчат, а за него бягането бе като удоволствие. Винаги бе усмихнат. За мен Коу бе като благородник и на пистата. Такова излъчване и присъствие имаше. Уравновесен и коректен мъж е и се радвам, че той спечели. Зная, че и сега бяга и поддържа отлична форма и то си личи по фигурата му. Та, така помня Коу – бе като благородник на пистата, когато бягаше.

Беше много бърз, си спомням от нашите срещи на пистата. Аз съм спринтьор (Бинко има отлични постижения и на 400 м) и се смятах за много бърз, а той само за последните 100 м успяваше да ни направи 5 метра разлика. Това, че е имал талант, няма спор, но голям бегач и атлет се става с много ум и интелект. Така, че очевидно е, че Коу притежава и това и затова успя да стигне толкова високо. Пък и по това време методиката в британската атлетика в тези бягания бе на изключително ниво и бяха водещи в света.

Пък и нали имаме и български контакти с новия президент. Не аз, а – Добромир Карамаринов е в прекрасни отношения с Коу, доколкото зная. Стефка (Костадинова) пък е приятел с Бубка, така, че имаме връзки. Шегувам се, но е добре, че Коу и Бубка поеха управлението на леката атлетика. Големи спортисти са и знаят какво трябва да се прави.

Новините от европейското първенство в Амстердам достигат до вас със съдействието на Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: Бинко Колев, Себастиан Коу
BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Карамаринов: Ще преведа спорта ни през пандемията

30.10.2021

Токио 2020 – повече, отколкото сме очаквали

09.08.2021

Росен Барчовски в Студио СПРИНТ: Виждам Александър Везенков в НБА

02.06.2021

Едмонд Назарян: В професионалния спорт трябва да имаш устойчива психика

19.05.2021

Андрей Вълчев: Спортът трябва да спре да се използва като средство за ПР, а да е достъпен за всеки

29.03.2021

Стефка Костадинова: Пловдив и Рим ме зареждат

27.03.2021

Инна Ефтимова: Целите ми за летния сезон са лични резултати на 100 и 200 м

08.03.2021

Тихомир Иванов: Чувствах се изгубен, все едно мястото ми не е там

05.03.2021

Инна Ефтимова в Студио СПРИНТ: Имам сили за финал на европейското

25.02.2021

Белчо Горанов: Очакваме над 50 наши спортисти на Олимпиадата в Токио

12.01.2021

Александра Жекова – състезателката, спечелила сърцата на цяла България

26.11.2020


Последни новини Най-четени