Шрифт:

Сълзите на шампионката

Сълзите на шампионката
Снимка: Getty Images for IAAF
26-08-2015 09:37 | Яна Касова

Половината от програмата на 15-ото световно първенство в Пекин измина. 108 часа изпълнени само с лека атлетика вече изтекоха. Остават още толкова, за да бъде само история шампионатът на стадион „Птичето гнездо”.

Изминаха часове и от финала на троен скок при жените. А за него все още се говори, говори се, защото една българка показа характер на състезател. И въпреки че тя не е шампионка в Пекин, за мен най-силният момент на изминалите 108 часа (а най-вероятно и на следващите 108) е този, в който я видях да плаче.

Светът видя как Габриела Петрова направи интересна надпреварата в сектора за троен скок в Пекин като се вряза в лидерките и опит след опит правеше скокове за различни по цвят медали. Състезанието завърши разочароващо за нея – четвърта с личен рекорд от 14.66 м. Но не и разочароващо за останлите, оценявайки представянето й като отлично.   

Но малко хора видяха сълзите на Габриела Петрова след състезанието. А тя плака в микс-зоната (мястото, на което атлети и журналисти се срещат след състезание), защото е боец. Ще си призная – едва сдържах сълзите си и аз. Пред мен стоеше и плачеше СЪСТЕЗАТЕЛ – спортист, който не може да скрие яда си от това, че е направил личен рекорд на най-голямото състезание до момента в кариетата си, че се е намесил сред най-големите имена в света. И плаче, защото състезателния дух се бунтува, а самата Габи даде точно обяснение на този бунт.

„Няма как да няма сълзи. Трудно е, когато си поставяш големи цели и не можеш да ги изпълниш. Няма как да няма разочарование.”

Това е достойно състезание. Тези сълзи са доказателство, че Петрова е шампионка. Да, сега може и да не е, но един ден тя ще плаче като шампионка. 

 

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.

 

 Харесайте BGathletic.com във Facebook

 

Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube


Тагове: СП 2015, Габриела Петрова, Троен скок
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени