Шрифт:

Сълзите на шампионката

Сълзите на шампионката
Снимка: Getty Images for IAAF
26-08-2015 09:37 | Яна Касова

Половината от програмата на 15-ото световно първенство в Пекин измина. 108 часа изпълнени само с лека атлетика вече изтекоха. Остават още толкова, за да бъде само история шампионатът на стадион „Птичето гнездо”.

Изминаха часове и от финала на троен скок при жените. А за него все още се говори, говори се, защото една българка показа характер на състезател. И въпреки че тя не е шампионка в Пекин, за мен най-силният момент на изминалите 108 часа (а най-вероятно и на следващите 108) е този, в който я видях да плаче.

Светът видя как Габриела Петрова направи интересна надпреварата в сектора за троен скок в Пекин като се вряза в лидерките и опит след опит правеше скокове за различни по цвят медали. Състезанието завърши разочароващо за нея – четвърта с личен рекорд от 14.66 м. Но не и разочароващо за останлите, оценявайки представянето й като отлично.   

Но малко хора видяха сълзите на Габриела Петрова след състезанието. А тя плака в микс-зоната (мястото, на което атлети и журналисти се срещат след състезание), защото е боец. Ще си призная – едва сдържах сълзите си и аз. Пред мен стоеше и плачеше СЪСТЕЗАТЕЛ – спортист, който не може да скрие яда си от това, че е направил личен рекорд на най-голямото състезание до момента в кариетата си, че се е намесил сред най-големите имена в света. И плаче, защото състезателния дух се бунтува, а самата Габи даде точно обяснение на този бунт.

„Няма как да няма сълзи. Трудно е, когато си поставяш големи цели и не можеш да ги изпълниш. Няма как да няма разочарование.”

Това е достойно състезание. Тези сълзи са доказателство, че Петрова е шампионка. Да, сега може и да не е, но един ден тя ще плаче като шампионка. 


Яна Касова, пратеник на BGathletic.com в Пекин

 


Тагове: СП 2015, Габриела Петрова, Троен скок
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени