Шрифт:

Даниела Йорданова: Не съм изненадана от бягането на Гензебе Дибаба

Даниела Йорданова: Не съм изненадана от бягането на Гензебе Дибаба
26-08-2015 12:25 | Георги Делчев

Даниела Йорданова, която е последната българска атлетка с медал от световно първенство –бронзов на 1500 м от 2007 г. коментира финала в дисциплината на шампионата в Пекин, където Гензебе Дибаба взе първата си титла на открито. Световната рекордьорка не впечатли със силен резултат, а по-коментирана е атаката на етиопката и това, че на последни 800 м записа невероятен резултат 1:57-1:58, което е непосилен за повечето специалистки в бягането на 2 обиколки.

„Погледнато отстрани това е много силен резултат, става дума за тези 800 м, но не е невъзможен. Лично мен не ме изненадва, че Гензебе е минала последните две обиколки за 1:57-1:58 мин. Още повече, че когато имаш 3:50 на 1500 м, това е абсолютно по силите й. Ще дам пример с мое подобно бягане. Преди световното в Осака бягах 2:33 мин. на 1000 м и минах 2:01 на 800 м. А тук става дума за лично постижение на Дибаба на 1500 м с няколко секунди по-бързо. Така, че това не е изненада и за нейната форма е логично да може да бяга с такава скорост. Много е бързо, това няма спор, но тя и затова е най-добрата.

Не смятам, че другите бегачки вчера имаха шанс да й отнемат победата и да я надбягат, дори на финален спринт, ако се бе стигнало дотам. Етиопката е в такава форма, че нито финални спринтове, нито тактики или изтощително бягане от другите, могат да й попречат да ги бие.”

Даниела смята, че е логично Гензебе да спечели и второ злато - на 5000 м на първенството в Пекин, макар че там е втора в ранглистата за сезона.

Новините от европейското първенство в Амстердам достигат до вас със съдействието на Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: Даниела Йорданова, 1500 м, СП 2015, Пекин, Гензебе Дибаба
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени