Шрифт:

Шефът на съдиите: Не трябва да декласират Вероника

Шефът на съдиите: Не трябва да декласират Вероника
Снимка: Getty Images for IAAF
26-08-2015 15:29 | Георги Делчев

Куриоз стана в серията на 200 м на двукратната олимпийска шампионка в дисциплината – Вероника Кемпбъл.

Тя победи без проблеми с 22,79 сек., но на излизане от виража, вместо да продължи в своя коридор, тя продължи бягането в по-външния, където тичаше англичанката Маргарет Адеойе. Това вероятно се случва за първи път на такива големи състезания – спринтьор да отиде във външен коридор.

Според нашия специалист проф. Апостол Славчев, който е шеф на съдийската комисия към БФЛА, няма нарушение на правилата и Вероника не трябва да бъде декласирана. „Тя не печели предимство по този начин и според мен не трябва да я накажат. Тя не попречи и на английската спринтьорка, защото пък тя също се класира за полифинала”, каза Славчев.

Той обаче допусна, че британските шефове може да подадат протест в рамките на 30 мин., но реално няма основание ямайката да бъде декласирана.

След финала британската атлетка Адеойе бе още по-безцеремонна: Какво ми пука къде е бягала Вероника, нали се класирам за полуфинала?” Тя се класира трета с 23,10 сек. и по право продължава към полуфиналите.

 

 

 

Новините от европейското първенство в Амстердам достигат до вас със съдействието на Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: Вероника Кямпбъл, 200 м, СП 2015, Пекин, проф. Апостол Славчев
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени