Шрифт:

Сузана Хейнова първа повтори титлата си от Москва’2013

Сузана Хейнова първа повтори титлата си от Москва’2013
Снимка: Getty Images for IAAF
26-08-2015 16:03 | Яна Касова

Чехкинята Сузана Хейнова стана първата атлетка в  Пекин, която повтори успеха си отпреди 2 г., на първенството в Москва, като отново взе златото на 400 м/пр.

Тя проведе много умно състезание, като не се увлече от началото на коварната дисциплина и контролираше темпото си по цялото разстояние. Едва на преди последната права, Хейнова натисна и взе няколко метра преднина пред напористите американки.

Така, за чехкинята не бе проблем да удържи до финала и се наложи с 53,50 сек., което е най-добър резултат в севта за годината. Втора остана Шамие Литъл от САЩ с 53,94 сек., а трета сънародничката й Касандра Тейт с 54,02 сек. Успех за европейките може да се определи четвъртото място на датчанката Сара Петерсен, която не успя да стигне до медалите (54,20), но това е безспорен успех за нея.

След финала Хейнова обаче изрази съжаление и не е доволна от резултата си на финала. „Не знаех, че съм първата, която повтаря успеха си от Москва, но съм щастлива, че съм шампионка”.

Новините от европейското първенство в Амстердам достигат до вас със съдействието на Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: Сузана Хейнова, 400 м/пр., СП 2015, Пекин
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени