Шрифт:

Дизела продължава атаката за рекорд на Ком-Емине

Дизела продължава атаката за рекорд на Ком-Емине
27-08-2015 09:08

Планинският бегач Кирил Николов - Дизела продължава атаката си за подобряване рекорда за най-бързо изминаване на разстоянието Ком – Емине (600 км).

Той стартира във вторник и засега се движи по график. От екипа му уверяват, че той е добре. Вчера той премина най-трудната част – Централния Балкан, където има стръмни изкачвания и спускания. Там е и най-високата точка от маршрута - връх Ботев.

Николов стартира от хижа Кашана, където пренощува. С него се придвижват по двама или трима пейсъри за морална подкрепа и за помощ при ориентацията по трасето. Снощи в 02.30 ч. Кирил Николов приключи и втория етап от пробега Ком-Емине на х. Тъжа, а рано тази сутрин е започнал третия етап.

Николов прави втория си опит за рекорд между Ком и Емине. Пред 2014 г. той прекрати  бягането си само 11 километра преди финала, като беше спрян от тежките метеорологични условия и множество контузии.

Сега Дизела се стреми да премине по най-дългия туристически маршрут в България и да достигне до нос Емине за по-малко от 5 дни. Тази година предизвикателството е двойно, защото наскоро Божидар Антонов измина разстоянието за 5 дни, 10 часа и 10 минути, което е с 3:50 часа по-добро време от историческото постижение на Любомир Палакарчев отпреди близо 30 години.

Феновете на бягането ще могат да следят движението на Дизела на интернет страницата му в реално време.


Тагове: Кирил Николов-Дизела, Ком-Емине 2015
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени