Шрифт:

Николай Петров иска да се цепи тв екрана на големите първенства

Николай Петров иска да се цепи тв екрана на големите първенства
31-08-2015 15:52 | Георги Делчев

Треньорът на Стефка Костадинова – Николай Петров потърси BGathletic.com, за да изрази публично своето недоволство от телевизионното излъчване на световното първенство в Пекин. Според него в ерата на технологичния бум, едва ли е трудно да бъде решен този проблем.

„ Страшно съм възмутен от телевизионното показване на състезанията в Пекин. Събираме се компания, които също разбират от този спорт, и споделям не само моето мнение. Без да създавам конфликт, но когато има бягания, не разбираме нищо какво се случва по другите сектори. Кога покажат нещо на запис и то набързо, кога не. Особено, ако са дълги бягания, тогава програмата си минава без да видим нищо от секторните състезания.

Беше голяма мъка докато гледах световното в Пекин. За нас е важно да знаем дори детайлите по време на скоковете и не виждам причина да не се показва. Важни са и малките детайли , като например вятърът при скоковете, насрещен ли и е или обратно. Как вървят опитите и разбира се моментното класиране. Дори когато е финал във всяка бегова дисциплина, всичко друго изчезва от камерите и не виждаме и не разбираме нищо за останалите дисциплини. Показват някакви записи, но първите трима, в най-добрия случай. Едва когато свършат скоковете ни изписват класиране, което се показва за кратко и не може да се прочете толкова бързо. А за детайлите, за които казах, и дума не може да става.

Затова предлагам – фирмите, които купуват тв правата и излъчват поне големите шампионати и олимпиади, незная дали може да стане с Диамантените лиги, да си направят труда да разделят екрана на четири, за да се показват и другите сектори на стадиона. Това едва ли е трудно в това време на технологичен бум, но трябва да се направи, защото така телевизиите не работят за зрителите и в това отношение сякаш си оставаме в миналото.”


Тагове: Николай Петров, СП 2015, Тв излъчване
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени