Шрифт:

Световният шампион на овчарски скок защити реномето си в Цюрих

Световният шампион на овчарски скок защити реномето си в Цюрих
03-09-2015 08:04

Световният шампион на овчарски скок от Пекин – канадецът Шон Барбер защити реномето си и на Диамантената лига в Цюрих снощи. За по-голяма атрактивност организаторите проведоха състезанието ден преди другите дисциплини, като направиха скочището и трибуни до ж.п. гарата в града. Барбер и останалите момчета показаха, че и без световният лидер – французина Рено Лавиени, който не участва, може да стане добро състезание. Французинът вероятно „ближе” рани, след провала си на шампионата в Пекин, където отново не стана шампион.

21-годишният Шон Барбер направи интересно състезание, като не беше перфектен, защото имаше грешки на по-ниските височини, но се бори докрай и успя да вземе победата. Канадецът се наложи с нов личен рекорд от 5,92 м. След това той направи 3 неуспешни опита на 6,01 м. Така рекордът на турнира на Игор Траденков 5,95 м от 1996 г. остана.

След Барбер, четирима състезатели преодоляха по 5,67 м, но заради грешки на предишните височина, се подредиха така – втори е Пьотр Лисек от Полша, трети е Рафаел Холцдепе от Германия, четвърти - Константинос Филипидис от Гърция, а пети - Карло Паех от Германия.

Тази вечер са останалите дисциплини, а след седмица е последният турнир от веригата –в Брюксел.


Тагове: Шон Барбер, Овчарски скок, ДЛ 2015, Цюрих
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени