Шрифт:

Балтиморската фирма изпреварва adidas и Nike

Балтиморската фирма изпреварва adidas и Nike
24-10-2015 12:38

Относително младата компания за производство на спортна екипировка Under Armour расте с такива темпове, че има потенциала до 2030 г. стане номер 3 в този бизнес след Nike и Adidas.

Балтиморската фирма може да стигне годишен оборот от 20 милиарда долара до десет години, въпреки че с момента продава за 4 милиарда долара, твърди анализ на Morgan Stanley. 

Сегашният оборот изглежда твърде малък в сравнение с 28-те милиарда на Nike за миналата година. Но Under Armour расте с много по-бързи темпове в сравнение с гигантите в производството на спортни продукти и дори може да изпревари Adidas след 15 години. 

Тази година делът на Under Armour на американския пазар ще нарасне от 4 на 12%, докато този Adidas ще падне от 5 на 4 процента. Все още Nike e лидер и делът й ще се увеличи от 21 до 23 процента.

Само преди две години инвеститорите не вярваха много на възможностите на Under Armour, но пазарът ги опроверга. 

"Мнозина бяха скептични, че UA може да расте на пазарите извън САЩ, в пазара на спортни обувки и продукти за жени. Но се доказа, че може да го прави и в трите сектора", казва анализът на Morgan Stanley.

През тази година компанията се радва на успехите на голфъра Джордан Спийт, тъй като е облечен отгоре до долу с продуктите й. Рекламно лице е и тенисистът Анди Мъри.


Тагове: Екипировка
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени