Шрифт:

Маратонките за тренировки влизат в модния писък на сезона

Маратонките за тренировки влизат в модния писък на сезона
01-11-2015 19:44

Атлетки, притежателки на маратонки, този сезон лесно ще влезете в последния писък на модата. Няма нужда да се чудите как да носите обувки на висок ток, за да привличате погледи – спортната маратонка е задължителен елемент от модната визия на есенно-зимния сезон.  

Обуваме маратонки и не само това, носим ги с елегантни палта. Визията е изключително популярна навън, първи в този вид тръгнаха фешън блогърите, а, както знаем, те са новият диктатор в модата. Появата им на модните дефилета привлича вниманието на медиите точно толкова, колкото и самите колекции, показвани на подиума.

Снимките с тоалетите, с които са се издокарали пълнят онлайн пространството. Та точно в този вид - палто с маратонки и огромен шал за разкош, позираха десетките блогъри, поканени да отразят изминалите седмици на модата. И светкавично тази тенденция плъзна по улиците.

Причините да харесаме тази мода са много. Една от тях е практичността. Няма нищо по-удобно от това да тичаш по срещи не с трудните за носене от много жени токчета, а с маратонки.

Глезените не се кривят заплашително, краката не се изморяват от усилието да се пази равновесие. Равната подметка винаги гарантира комфорт.

Няма нужда маратонките да се напасват като цвят с палтото - напротив. Контрастът на елегантната връхна дреха със спортна обувка се допълва и с тоталното разминаване в тоновете. Кафяво палто със сини, бели, черни, лилави, та дори и яркочервени трейнъри е демонстрация на стил този сезон! Догодина вече може и да се приема като лош вкус.

Всъщност носят се не само маратонки, но те са основният хит. За да сте в крак с актуалната линия, може да се издокарате и с кецове от кожа или плат. Другият задължителен тренд е, че обувките трябва да са на популярни спортни марки. Всичко друго се изключва. Още един огромен плюс в наложилата се улична мода е, че се дава пълна свобода в избора на дрехи. Дънките могат да са съвсем дълги, над глезена или навити дори до средата на прасеца. Спортната обувка се носи още с панталон, рокля или пола - никакви ограничения.

Още от модерната визия с атлетически маратонки вижте - ТУК


Тагове: Екипировка
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени