Шрифт:

Кому е нужен този цирк?

Кому е нужен този цирк?
03-12-2015 16:28 | Яна Касова

Кому е нужен този цирк? Допинг разкрития валят всеки ден и в това няма нищо нередно, ако те не бяха в разследвания със задна дата.

Кому е нужно да наказваш атлети, вече излезли в пенсия? Кому е нужно да сваляш от пиедестала звездата на нечие сега прохождащо в спорта дете?

И да, всеки трябва да носи вина заради опити в измама. Но защо само състезателите? Все повече пред мен Световната антидопингова агенция (УАДА) става „черната” страна в развихрилите се скандали в леката атлетика в последните месеци.

Решаваш и разследваш хора, които доброволно са дали тестове, били са отрицателни и някой след години решава да рови отново в тези негативни проби. Или разкриваш манипулации, които са „минали” пред някого преди години. И наказваш атлетите... А къде са наказанията за тези, които са допуснали манипулациите да се случат, за тези, които са взели подкупа или очите им са мигнали за малко по-дълъг период от време...

И ако Русия е можела да дава подкупи на бившия шеф на ИААФ Ламин Диак, логиката казва, че той е подавал ръка и на други.

В УАДА може би трябва да обърнат внимание не толкова на гоненията на спортистите, а и на администраторите, и на собствените си структури.

Кому е нужно да се вихрят скандали в световния спорт, които дори мощни орагнизации като ИААФ и Международния олимпийски комитет не могат да потушат. Кому е нужно - на политическа основа ли се коренят, на конфликти между отделни държави в спорта, между лидери – може би никога няма да разберем.

Но едно е ясно като бял ден – от всичко страдат невинните спортисти. Черната мъгла, която се спуска върху спорта отдалечава спонсори, доверието, спортисти, фенове.

Всичко за скандалите с допинга четете - ТУК


Тагове: Допинг, ИААФ, УАДА, Русия, МОК, допинг-скандал
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени