Шрифт:

Атлети ровят из снега, за да тренират

Атлети ровят из снега, за да тренират
Снимка: БЛИЦ
20-01-2016 09:01

Снегът, който затрупа цялата страна, включително и София не създава трудности само за пешеходци, шофьори и работещи. Тези, които се опитват да прославят спортна България, са не по-малко страдащи от тежките метеорологични условия, пише БЛИЦ.

Когато навън е студено, снежно и заледено част от спортовете на практика загиват. Такъв е случаят със състезателите на ЦСКА в дисциплината тласкане на гюле. Младите таланти се подготвят за национания шампионат през февруари, но снегът ги изненада неприятно. Както винаги... Няма как да бъде преустановен тренировъчният процес, защото състезанието наближава. Атлетите обаче нямат зала, в която да провеждат заниманията си и го правят навън. А защо нямат зала, оставаме на други хора да дадат мнение и да отговорят.

На стадион "Българска армия" обаче снежната покривка е над 30 сантиметра. Състазателите едва са намерили сектора, в който тренират, за да го поразринат и да проведат някакво подобие на занимание. Първите няколко опита са били борба, тъй като трябвало да се проправи пътека до мястото, на което се хвърля гюлето. След това тренировка все пак е имало, но на това място ще бъде ужасяващ лед още за следващата тренировка.

"Едва отровихме гюлето. Страх ни е, че утре ще се наложи да обуваме ски и да тренираме с тях", коментират състезателите.

Всъщност, подобни са условията за състезателите на всички клубове, които практикуват тези дисциплини. Не само на ЦСКА. Просто е - трябва зала, която да приюти спортистите на топло и сухо. И на незаснежено място.

Пишете и изпращайте снимки и видеа на email: office@bgathletic.com 
Не забравяйте да се представите с име, клубна принадлежност, дайте ни и друга информация, която искате да споделите.

"Къде тренираме... из страната" вижте - ТУК


Тагове: Къде тренираме, ЦСКА
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени