Шрифт:

Adidas не се оттегля от атлетиката, но следи скандалите

Adidas не се оттегля от атлетиката, но следи скандалите
03-03-2016 14:43

Германският производител на спортна екипировка Adidas не е оттеглил спонсорството си на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ), но след как се развива ситуацията с допинг скандала.

Компанията действа по същия начин и по отношение на ФИФА, където миналата седмица беше избран нов президент на мястото на Сеп Блатер.

"ИААФ знае каква е нашата политика по отношение на допинга. Поддържаме много близък контакт с ИААФ и ще следим много внимателно как се справят с проблема", заяви изпълнителният директор Херберт Хайнер.

През януари BBC съобщи, че Adidas ще прекрати договора за спонсорство на федерацията по лека атлетика след скандалите около бившия президент Ламин Диак и руските атлети. 

Хайнер също така приветства приемането на плана за реформи във ФИФА в опит да реши корупционните си проблеми. Той обяви, че Adidas заедно с другите спонсори работят съвместно, за да може реформите да се осъществят.

Иначе компанията обяви оптимистични планове за тази година, като очакванията са за ръст от 10-12 процента. Част от надеждите са свързани с предстоящото европейско първенство по футбол във Франция и Oлимпийските игри в Рио.

 

---


Тагове: Екипировка, ИААФ, Русия, Допинг, Ламин Диак, допинг-скандал
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени