Шрифт:

ИААФ с ултиматум от спортен бранд

ИААФ с ултиматум от спортен бранд
12-03-2016 15:27

От Adidas са поставили ултиматум пред Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) да покаже до края на годината, че може да се справи с кризата около корупционните и допинг скандали. В противен случай германската компания ще прекрати техния спонсорски договор, заяви президентът на ИААФ Себастиан Коу. 

Спортният гигант има 11-годишен договор с лекоатлетическата федерация, който е на стойност 33 милиона долара. 

През януари BBC обяви, че германският производител на спортни стоки ще прекрати контракта с ИААФ след скандалите за корупция и прикриване на допинг около бившия президент Ламин Диак и руските атлети. 

Един от търговските партньори на ИААФ - японската компания Dentsu - е убедил Adidas да даде последен шанс. "Dentsu успяха да се справят с това. Adidas ще остане с нас до края на годината", обяви Коу пред изданието Insidethegames. 

Миналата седмица изпълнителният директор на германската компания Херберт Хайнр заяви, че "ИААФ знае каква е политиката на Adidas по отношение на допинга. "Поддържаме много близък контакт с ИААФ и ще следим много внимателно как се справят с проблема", каза още той. 

В същото време Себастиан Коу е оптимист, че ще успее да разубеди и "Нестле" да преразгледа решението си да се откаже от спонсорирането на програмата на ИААФ за развитие на млади атлети.

Швейцарската компания, която подкрепяше инициативата от 2012 г., имаше още 12 месеца от петгодишния договор на стойност 2 милиона долара. "Заел съм се с този случай лично. Това са дългосрочни преговори", каза Коу.

 

---


Тагове: ИААФ, Екипировка, Допинг, допинг-скандал, Ламин Диак
BGAthletic.com

Коментари



Последни новини Най-четени