Шрифт:

Какво става? Защо МОК пак ще върти пробите на медалистите в Лондон

Какво става? Защо МОК пак ще върти пробите на медалистите в Лондон
17-03-2016 10:03 | Георги Делчев

Май вече трябва да се радваме, че се провалихме на Oлимпиадата в Лондон. През 2012-а нашите спортисти си дойдоха само с два медала, на Тервел Пулев (бокс) и Станка Златева (борба).

МОК или не знае какво прави или си признава, че досега не е свършил работата си както трябва.

Вчера се разбра, че в близките, не месеци, а години ще препроверяват всички допинг-проби от Oлимпийските игри в Лондон през 2012 г. За какво още ще ги въртят тези проби и какво са правили преди 4 г. та не са гледали какво правят? И докога ще го правят, за да знаем все пак кога ще има окончателно класиране на тази Олимпиада? Че всички да си отдъхнем най-после. В МОК незнаят какво да правят, нямат си друга работа и така да имитират някаква дейност, или?

Медицинският директор на МОК Ричард Баджет заяви, че неговата организация се е договорила и си сътрудничи много добре с УАДА  по този въпрос.

Според Баджет МОК вече е договорил, че ще бъдат проверени и първите проби. „Стотици допинг-проби повторно ще бъдат анализирани отново преди игрите в Рио. Ние се договорихме с УАДА за това какви страни и спортисти ще станат наша мишена. Това ще бъдат атлети, които биха могли да участват в предстоящите олимпийски игри.”

Според някои медии проверката, най-вероятно си е точно така, тази странна проверка по никое време се прави предимно за състезатели от Русия, Кения и Етиопия.

На Игрите в Лондон бяха взети 5000 проби, като някои от тях ще останат за изследователски цели. "Ние ще тестваме всички участници на Игрите в Лондон през следващите четири до пет години", допълни Баджет.

 

---


Тагове: МОК, допинг, пробите от Лондон 2012, ОИ 2012, ОИ 2016
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени