Шрифт:

″ЗД Евроинс″ ще обезщети максимално бързо изгорялото училище в Карнобат

″ЗД Евроинс″ ще обезщети максимално бързо изгорялото училище в Карнобат
26-03-2016 11:25

Даряваме собствени средства за възстановяването на ОУ "Христо Смирненски"

"Застрахователно дружество Евроинс" АД ще обезщети максимално бързо основно училище "Христо Смирненски" в Карнобат, което пострада при пожар на 23 март. Сградата на училището е застрахована в компанията за сумата от 2 100 000 лв. и е презастрахована при водещ презастраховател с висок рейтинг.    

"ЗД Евроинс" АД предприе незабавни действия за разрешаване на проблема във възможно най-кратки срокове. Веднага след инцидента компанията изпрати на място в гр.Карнобат специализиран авариен комисар, заедно с група експерти на дружеството, които да разследват и установят причините за пожара. В момента се провеждат процесуално-следствени действия за събиране на доказателства и изясняване причините за възникването на инцидента. До няколко дни аварийният комисар ще изпрати доклад и експертна оценка. Въз основа на него ще бъде изплатено обезщетение в най-кратки срокове.

Отделно, ръководството на "ЗД Евроинс" АД взе решение да дари 20 000 лв., за да подпомогне по-бързото възстановяване на разрушената сграда. Компанията планира и други инициативи в подкрепа на училището, за които ще информира обществеността допълнително.      

"Най-важното е, че няма пострадали деца и преподаватели. "ЗД Евроинс" е дългогодишен партньор на ОУ "Христо Смирненски" в гр.Карнобат и всички в компанията сме съпричастни към затрудненията, които възникнаха за децата, родителите и учителите след инцидента. Образованието, училището и децата са бъдещето на нацията. Няма да пестим усилия и средства, за да ги подкрепяме", коментира Евгени Игнатов, директор направление "Ликвидация на щети" в "ЗД Евроинс" АД.


Тагове: Евроинс, помощ за изгорялото училище в Карнобат
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени