Шрифт:

Спортният Алкатрас

Спортният Алкатрас
25-04-2016 20:54 | Яна Касова

Стадиони всякакви – футболни, с писти за лека атлетика, хубави, големи, малки, градски, селски. Но стадион-затвор – такова нещо не мислех, че може да има. Е, има. В България е. В Костенец. Там се издига спортният Алкатрас.

Съоръжението се реновира по евро-програмата за развитие на селските райони към Министерството на зелмеделието и според документите трябваше да е завършен преди половин година. Но макар и незавършен, вече се вижда ниското качество на изпълнение и безумието на проекта.

Костенският общински стадион е поредното доказателство, че т. нар. „селски стадиони” се построиха и се строят само за усвояването на едни евромилиони – а изпълнението и ефективността нямат никакво значение.

Съоръжението в Костенец освен, че е заобиколено от ненужна ограда, е осеян с пространства за паркинг места, които са разположени на части от стадиона преди началото на ремонта му. А пистата за лека атлетика – тя ще бъде нещо нечувано до сега - правоъгълна (още не е поставена), а може да се окаже, че ще бъдат залети с тартан само двете прави. За сметка на паркоместата е орязан овалът на пистата.

И този стадион не е завършен в срок. И този стадион може да остане недовършен. И спортистите и жителите на този град може да останат без стадион, за да спортуват. Но и да се завърши, то той ще е нефункционален. По простата причина, че никой не се е допитал за изисквания и предпочитания на местните клубове. И защо – те няма да разпределят над 5 милиона европари.

И с вече раздадени над 300 млн. програмата за „селски стадиони” е една огромна кражба от българския спорт. Предвидената клауза в проекто-закона за физическото възпитание и спорт, че всеки ремонт или изграждане на спортен обект с държавни или европейски пари ще трябва да минава одобрението на министъра на младежта и спорта е лъч светлина в разрешаването на този парадокс.     

Още по темата с ВИДЕО вижте - ТУК

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Костенец, Стадиони
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени