Шрифт:

Жега в центъра на Доха

Жега в центъра на Доха
Ценов и нощна Доха.
07-05-2016 12:39

Здравейто отново.

Ето ме пак, но този път ще разкажа малко за Диамантеното състезанието в Доха.

Ето, че след 3 месеца и половина подготвителен лагер в Кения дойде и ред на моя първи старт - и то не къде да е, а на най-силния турнир в Леката атлетика.

Заминах директно от Кения, за да направя първият си старт от 6 месеца. Пристигнах в Доха 2 дни преди състезанието и имах време да си почина и да вляза малко в ритъм с жегата и влажността там. Денят преди състезанието излязох на тренировка да побягам 30 мин леко, за да се раздвижа. Но тези 30 мин в това време ги усетих като 2 часа. Когато спрях ми е се виеше свят и се бях изпотил много. Дори преди да изляза в асансьора се засякохме с няколко момчета и един треньор. Заговорихме се и им казах, че ще изляза да бягам навън, а те съвсем сериозно ме попитаха дали съм луд и че искат да ме видят след тренировката (хахаха). Посъветваха ме във фитнеса да отида, но аз бях решен да се пробвам. За следобедната тренировка отидохме в 6 на стадиона, но тогава беше съвсем различно от сутринта. Загряхме си нормално.

За самото състезание аз сам за себе си съм доволен, както и моят треньор. Това, че успях още на първия старт, макар и на тези условия в Доха, да бягам на няма и секунда от личното ми, е добре за мен. Разбира се, очаквах под 8:20 мин, но не се съобразявах с климатичните условия. Както видяхте, всички бягаха слабичко. Дори успях последните 500 м да направя на Кембой 10 сек., което говори за наистина тежко състезание.

Повечето от хората, които ме победиха са и мои тренировъчни партньори в Кения. Тренираме заедно и се познаваме всички много добре. Всеки от тях се държи с уважение към мен, както и аз към тях. Радвам се,че тези хора, които гледах по телевизията и им се радвах, сега са мои приятели и спаринги. Дори след финала всеки от тях ме попита колко съм бягал и как се чувствам.

Сега след този старт се надявам за следващата Диамантена лига в Рабат и след това Рим. И на двете имам заявки, само чакаме за одобрение от организаторите. Надявам се, че са доволни от моето представяне в Доха сред всички африканци. Аз бях единственият "бял" и предтставител на Европа.

Днес се прибирам вкъщи за лека почивка и съвсем скоро се качвам на Белмекен, където сме планували за сега да продължи моята подготовка до европейското първенство в Амстердам.

Мога да кажа, че съм до някъде спокоен след този старт в Доха, защото не знаех точно в каква форма съм и за следващите стартове се надявам с още работа да стигнем дори и до 8:10 мин тази година. Когато направих рекорда на България преди 2 години, първият ми старт беше 8:29 мин, а 5 дни след това бягах 8:20 мин. Така че спокойно 8-10 сек може да се свалят от резултата.

Благодаря на всички, които се гордеят с мен и ги радвам. Занапред ще има още поводи. Обещавам и от името на моя треньор - ще се гордеете с нас, дори и да не сме в България.

Всичко хубаво от мен и се наслаждавайте на Царицата АТЛЕТИКА,защото Цар футбол в България няма от много време.

До скоро от мен и всичко хубаво. Надявам се да ви хареса и тази част от Блогът ми.

Митко

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Митко Ценов, ДЛ 2016, Доха 2016, Кения
BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Второ място за Петрова на Диамантена лига

14.08.2020

Демирева четвърта в Монако

14.08.2020

Атлетически прояви в Поморие

13.08.2020

И BGathletic.com e в битка за оцеляване. Можете да помогнете!

12.08.2020

Габриела Петрова втора в Турку

11.08.2020

Габи Петрова ще защитава титла в Турку, излъчват я по БНТ3

11.08.2020

Да научим детето да приема загубата

11.08.2020Последни новини Най-четени