Шрифт:

Кoгато си голям – голям си

Кoгато си голям – голям си
Снимка: Илиан Телкеджиев, lap.bg
16-06-2016 13:16 | Яна Касова

В последно време сме свикнали да виждаме медалисти от световни първенства само по трибуните на българските стадиони. Нашите звезди не винаги участват на състезания у нас, но пък неочаквано един от най-изявените в света в мятането на диск в последните сезони – Филип Миланов, уважи първенство в София.

Световният вицешампион от Пекин 2015, избрал Кюстендил за едноседмичен лагер в разгара на сезона, излезе в сектора на Националния стадион „Васил Левски”.

Е, излиза, че и тези, които могат да си позволят да се пазарят за финансови условия, не се състезават само за пари.

Два часа преди дисциплината, когато стана ясно, че Миланов ще участва, с колегите от медиите се запитахме дали повече от девет човека на стадиона ще знаят кой е този човек. Оснахаме с надежда, че съперниците му ще знаят кой е.

Оказа се, че грешим (слава Богу). След състезанието Филип, чиито родители са българи, отдели доста време, за да се снима с всички, които искахда позират с него. Много хора дойдоха в сектора да го поздравят и да му пожелаят успех.

А самият Филип – възпитан, учтив, усмихнат, ръкува се и отдели внимание на всеки. Въпреки че не беше особено доволен от състезанието си, той не отказа и интервютата, беше търпелив да отговаря на въпроси и да разказва за живота си. И най-впечтляващото в отговорите му – Кюстендил е хубаво място за подготовка. Щом за световните звезди българските условия са добри – дали имаме особено право да се оплакваме от това, което се предлага у нас?!  

Можете да прочетете още какво каза Миланов в интервюто за BGathleti.com - ТУК

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Филип Миланов, НШ 2016, Диск
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени