Шрифт:

Без руските атлети на Олимпиада

Без руските атлети на Олимпиада
Снимка: БГНЕС
17-06-2016 19:31

Руските атлети не се допускат до международни състезания, реши Съвета на Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ). Това означава, че на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август няма да има представители на руската лека атлетика. 

Ръковордният орган на ИААФ заседава днес във Виена по въпроса за Сборная. Преценката е, че Русия не е направила достатъчно, за да изпълни поставените условия и да отговори на изискванията.

"Въпреки че има значителен напредък, руската федерация не е покрила всички критерии и единодушното решение на съвета на ИААФ е, че наказанието остава. Руските атлети не могат да участват в официални състезания от календара на ИААФ", каза президентът на ИААФ Себастиан Коу.

През ноември Руската федерация по лека атлетика получи наказание – временно изключване от ИААФ. Това автоматично отстрани атлетите на Русия от участие на международни състезания. Рестрикцията беше наложена следствие на доклада на независимата комисия към Световната антидопингова агенция (УАДА). Заключенията бяха, че в страната има развита допинг програма, покровителствана от държавата.

Отстраняването на цял отбор от Олимпийски игри заради допинг нарушения е абсолютен прецендент в историята на Игрите.

 

---


Тагове: Русия, ОИ 2016, Допинг, ИААФ, Себастиан Коу, УАДА
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени