Шрифт:

Атлетите в Бургас остават без зала за тренировки

Атлетите в Бургас остават без зала за тренировки
12-07-2016 16:36

Покритата зала за лека атлетика в Бургас, която се намира на стадион Черноморец, най-вероятно ще бъде затворена до края на месеца.

Санитарните контролиращи органи в града са направили предписание тя, заедно с другите зали на територията на комплекса да бъдат приведени в подходящо състояние. Съоръженията от десетилетия вегетират и са в много тежко състояние. Същото е и положението на целия стадион, който бавно умира.

Самата зала за лека атлетика не е поддържана реално от 1998 година и е напълно амортизирана. Все пак през зимата атлетите можеха поне да правят малко кръгови тренировки, щанги, както и стартове върху зебрановата настилка. И тя обаче е с изтекъл експлоатационен срок. Много често на самата база няма ток, вода и елементарни условия за работа. В съседство са залите за борба, които също са в много лошо състояние.

Ако залата бъде затворена, което е много вероятно, бургаските лекоатлети няма да имат съоръжение с покрив през зимата. Ще се разчита на физкултурни салони по клубове и на 200 метровата писта в комплекс "Славейков". Тя обаче е на открито.

Остават надеждите за по-топло време и мек климат, което обаче е несериозно от професионална гледна точка.

Самият стадион Черноморец е апортиран в капитала на ПСФК Черноморец, което пък е вече едно реално фалирало дружество. Загубите, които са натрупани са в размер на над 70 милиона лева, а дълговете са 23-26 милиона лева. Така съдбата на стадиона и залата за лека атлетика остава неясна. Явно се чака изграждането на зала Арена Бургас, което обаче се очаква да бъде финализирано в началото на 2018 година.

Георги Костадинов

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Бургас
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени