Шрифт:

Съединение с щафетен маратон

Съединение с щафетен маратон
05-09-2016 14:20

Вторият Екиден (щафетен) Маратон София ще стартира утре 6 септември пред Националния стадион "Васил Левски".

Традиционното вече спортно събитие се организира всяка година в деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, за да отбележи този голям български празник. Желанието на организаторите е да дадат възможност на всички любители на бягането – 6 състезатели в един отбор да премерят своите сили в класическата дисциплина и да споделят емоциите от любимия спорт.

Стартът ще бъде даден от Посланикът на Япония в Република България точно в 9:00 часа и се очаква надпреварата да прикючи малко след 13:00 часа на същото място. Състезателното трасе ще премине по булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Фритьоф Нансен", "Черни връх" и част от Борисова градина.

Заявилите участие към момента отбори са 50, като по трасето ще видим олимпийската медалистка Евгения Раданова, бившата биатлонистка Павлина Филипова, както и други изявени български спортисти - Йоло Николов, Милен Радуканов, Цветелина Кирилова, Даниела Йорданова и др. Всички желаещи да станат част от събитието, да споделят емоциите от любимия спорт и да премерят своите сили в маратона, но все още нямат отбор могат да заявят своето участие днес 5 септември до 19.00 часа или в деня на състезанието до 08.30 часа.

Тази година титлите ще бъдат връчени в шест отделни категории: мъже, жени, смесета щафета (четирима мъже и две жени), корпоративна щафета, смесена щафета за студенти и смесена със свободен брой мъже и жени. Материалните награди за всички победители са осигурени от спортната марка Mizuno с официален представител за България верига магазини SLS.

Организатор на събитието е Младежки спортен клуб "София Европа" с подкрепата на Посолството на Япония в Република България, Министерството на младежта и спорта, Столична община, Асоциация "Спорт за всички", клуб “5kmrun”.

Старт-финалната зона на Втория Екиден Маратон София е пред Националния стадион "Васил Левски" в 8:45 на 6 септември 2016 година.

 

---


Тагове: Екиден 2016
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени