Шрифт:

И атлети излязоха от разкритията около позволения допинг

И атлети излязоха от разкритията около позволения допинг
15-09-2016 11:57

И елитни състезатели в леката атлетика изскочиха от разкритията на хакерите Fancy Bears. И това са олимпийската шампионка в тласкането на гюле от Рио Мишел Картър (САЩ) и двукратният първенец в мятането на диск от Пекин 2008 и Лондон 2012 Роберт Хартинг (Гер).

След като в последните дни сестрите Уилямс и гимнастичката Симон Байлс бяха посочени като такива употребявали допинг с разрешение, сега хакерите публикуваха нов списък с 25 спортисти, употребявали допинг и останали прикрити от Световната антидопингова агенция (УАДА).

Новият списък с елитни атлети, които са предали в УАДА различни бележки с оправдания, защо използват забранени вещества можете да видите - ТУК

Хартинг неведнъж се е изказвал против допинга и публично е осъждал свои колеги, които са употребявали забранени вещества. Хартинг дори беше в инициативата за създаване на видео клип, в който няколко елитни атлети обвиниха ИААФ за допинга.

В новите разкрития попада и първо българско име - борецът Тервел Длагнев, който се състезава за САЩ. Длагнев от дете живее в САЩ и през целия си живот се е състезавал с американски екип.

В листа са и шампионът от Тур дьо Франс Крис Фрум, друг топ колоездач - Брадли Уигинс. Тенисистките Бетани Матек-Сандс и Петра Квитова също са в списъка, както и баскетболната звезда Бритни Гринър.

Трябва да се уточни, че голяма част от обезболяващите препарати са в забранения списък, а травмите в спорта понякога изискват разрешение за употреба на даден медикамент. Това не е прецедент и се случва за голяма част от спортистите. 

 

---


Тагове: Хакери, Допинг, Скандал, Мишел Картър, Роберт Хартинг
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени