Шрифт:

Ореолът на Мирела

Ореолът на Мирела
Мирела прости обича да скача.
07-10-2016 12:03 | Яна Касова

Някой да е чувал спортист да отказва парична премия. Аз – не. До сега.

Дори ровейки се в съзнанието си не можах да измъкна случай от останалите отрасли на живота ни, в който някой да отказва финанси. Спомних си само за няколко достойни българи, върнали намерени на улицата пари.

МИРЕЛА ДЕМИРЕВА ОТКАЗА ПАРИЧНА ПРЕМИЯ

Най-често спортистите изтъкват какъв недостиг имат на пари. Да, и никой не отказва пари. До днес.

Най-вероятно нормалната реакция е да си кажем „тя е луда”. Но не Мирела Демирева не е луда. Мирела е достойна. Тя отказа финансова премия от хиляди левове, която й даваше клубът й Берое-Стара Загора за олимпийското сребро. И помислете, тя може би е нормалната, а ние, мислейки си, че атлетката прави грешка, сме попаднали в капана на комерсиалния свят и в лапите на финансовата зависимост.

Демирева помоли парите, отделелни за нея да бъдат вложени в състезания за деца. След Олимпийските игри Мирела получи огромно медийно внимание, което често казва, че я изнендва, защото тя си е същата – момиче, което адски обича да скача.

Радвам се, че това момиче е българка и че медалът й от Рио донесе не само спортна гордост, но ни показа и ореола на Мирела. Тя не искаше да го прави, но нямаше как – славата й разгърна завесата на нейния свят. И сигурно не знаете, но Мирела от години прави дарения на домове за деца. Няма как да знаете, защото тя просто го прави, тя не парадира.

И да, нашата олимпийска вицешампионка в скока на височина не е луда. Тя е такава каквито трябва да бъдем – отдадени на това, което правим и когато имаме, да не забравяме да даваме и на тези, които нямат.

Мирела ни даде поуката от своята приказа много преди да е написала последния й абзац. 

Още по темата - ТУК

 

---


Тагове: Мирела Демирева
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени