Шрифт:

Върнаха Караилиев на работа при военните

Върнаха Караилиев на работа при военните
Караилиев беше назначен за втори път в Министерството на отбраната.; Снимка: БГНЕС
11-10-2016 19:12

След като през юни Момчил Караилиев беше съкратен, през октомври той отново е на работа в Министерството на отбраната.

След няколкогодишен стаж в Центъра за елитен спорт на Българската армия атлетът научи, че ще загуби работата си. Той се дори емоционално се обърна към приятелите си в социалната мрежа Facebook, че търси работа. Прочетете повече – ТУК

Днес обаче Караилиев беше част от осемте спортисти, които бяха приветствани от министрите на отбраната и на младежта и спорта - Николай Ненчев и Красен Кралев, за новите заслужили мястото си в Центъра за елитен спорт на Българската армия.

В периода, в който Момчил не беше на работа при военните, се класира четвърти в тройния скок на европейското първенство в Амстердам.   

Освен Караилиев спортистите, които получиха почетен знак на Министерството на отбраната, са: Георги Вангелов (борба), Джанан Манолова (борба), Владимир Илиев (биатлон), Даниел Асенов (бокс), Станимира Петрова (бокс), Йордан Йовчев (спортна гимнастика). Борецът Мирослав Киров също ще бъде назначен в Центъра за елитен спорт на Българската армия. Той пропусна днешната церемония, тъй като е на състезание в Германия.

Центърът за елитен спорт цели да подпомага спортисти с доказани резултати в световни първенства и олимпийски игри (медалисти и финалисти), както и млади и талантливи спортисти, които наред с военната си подготовка, да продължат своята тренировъчна и състезателна дейност за постигането на високи спортни резултати. В него се назначават спортисти - военнослужещи и цивилни служители, по индивидуални олимпийски спортове и/или по спортове с военно-приложно значение и отговарящи на критерии, одобрени от Министерството на младежта и спорта и Министерството на отбраната.

"Искам да ви благодаря за това, че протегнахте ръка към нашия елитен спорт за пореден път", каза министър Кралев по време на церемонията.

Най-добрата българска състезателка в шорттрека Евгения Раданова направи кратко приветствие към новите членове на Центъра за елитен спорт на Българската армия и увери присъстващите спортисти, че с влизането си в тези структури ще могат да се готвят по-спокойно.

 

---


Тагове: Момчил Караилиев, Троен скок, ЕП 2016
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени