Шрифт:

11 739 лв. за благотворителност чрез Маратон София

11 739 лв. за благотворителност чрез Маратон София
25-10-2016 17:39

11 739 лв. събра благотворителната кауза на Маратон София 2016 и Турнира на феновете на чуждестранните отбори у нас.

Средствата са предназначени за Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“. За всеки един стартирал в Маратона на 9 октомври организаторите от „София - Европейска столица на спорта“ осигуриха по 1 лв. или общо 3200 лв.

По същото време кампанията на Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори (АБФКЧО) събра на VI традиционен футболен турнир на новия комплекс „Спортна София“ в Зона Б5 сумата 8539 лв. Игрищата бяха осигурени  безвъзмездно от Столична Община и София2018.

Така общо 11 739 лв. бяха дарени на Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“, а броят на всички дарители е 27. Сумата бе преведена по банков път още в понеделник, а днес символичният чек бе връчен от Анатоли Илиев, орг-секретар на София2018 и адвокат Иван Иванов, председател на АБФКЧО на Виолета Димитрова, представител на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ на кратка церемония в ИнфоЦентър София2018 – Европейска столица на спорта.

„От година на година стават все повече желаещите да се включат в подобни  благородни каузи, нарастват и сумите, с които се подпомагат децата в нужда. Радостно е, че „София – Европейска столица на спорта“ обединява хората и за такива кампании. В близко време ще се ангажираме и с още подобни инициативи,“ заяви Анатоли Илиев, организационен секретар на София2018.

Задоволство от активността на участващите и от нарастването на събраните суми изрази и адвокат Иван Иванов, председател на АБФКЧО.
„Благодаря на участниците в турнира и на всички, които подпомогнаха каузата. Надявам се с благотворителност да се ангажират все повече и повече хора у нас,  особено сред спортуващите младежи,“ каза още Иванов.

На церемонията присъства и адвокат Елена Тодоровска, член на УС на Детска футболна академия „Комета“, която разказа за дейността на Академията и включването в подобни благотворителни мисии.

Ръководствата на София2018, на АБФКЧО и на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ благодарят на всички участвали в празничните събития и най-вече на тези, отделили малко или повече средства за да помогнат на раково болни деца.

 

---


Тагове: Софийски маратон 2016
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени