Шрифт:

Мис BGathletic.com изгря в модно списание

Мис BGathletic.com изгря в модно списание
02-11-2016 09:12

Мис BGathletic.com 2015 Катерина Георгиева, участник в предстоящия конкурс "Мис национален отбор", и Мис BGvolleyball.com 2015 Ивета Станчулова застанаха пред обектива на списание „МОДА”. Двете спортистки дадоха и интервю за октомврийския брой на лъскавото издание.

- Как бихте описали стила си на обличане?
Катерина:
Придържам се към спортно-елегантния стил, зависи от настроението ми и от случая – често се обличам по-спортно, но ако ситуацията изисква, отделям повече внимание и съм по-елегантна.
Ивета: Аз определено се обличам спортно, понеже дните ми преминават основно в залата и наистина не ми остава време да сменям много неща и да се обличам по-елегантно.

- Носите ли обувки на висок ток? Ивета, ти си висока 183 см, притесняваш ли се да носиш високи токчета?
И.:
Нося определено, изобщо не ме притеснява височината ми – така или иначе съм по-висока от всички останали, дали ще добавя още 10 см, не мисля, че има значение. Аз не съм виновна, че другите не са пораснали.
К.: Да, и аз обичам да нося висок ток, мисля, че всеки има нужда се усеща привлекателен, а на нас жените високите токчета определено ни помагат за това.

- Кой за вас е спортът, който най-добре може да извае женското тяло?
К.:
За мен е леката атлетика, защото при нея не си прекалено мускулест, но не си и прекалено слаб, а като цяло развива всяка част от твоето тяло. Вероятно аз съм пристрастна.
И.: Според мен също този спорт е леката атлетика, защото тя е в основата на всички спортове.

- А кой е най-мъжкарският спорт? Кои спортисти най-много ви харесват?
К.:
Най-мъжкарски според мен е боксът, но като цяло не харесвам боксьори.
И.: Аз също не харесвам спортистите от спортовете, които развиват толкова много мускулатурата. По-скоро харесвам баскетболисти и волейболисти – все пак трябва да са по-високи от мен.

- Защо според вас младите момичета не спортуват?
К.:
Защото, за да си спортист, трябва да се отдадеш изцяло, трябва да се откажеш от постоянните излизания, трябва всеки ден да отиваш на тренировка, независимо дали те мързи. Ако искаш да се занимаваш активно със спорт, трябва да отдадеш време, ежедневие, дори и здраве.
И.: Всичко започва от началното училище. Просто няма спортна култура в повечето училища и не се обръща внимание на физическото възпитание. Когато аз бях ученичка, имаше много деца, които влизаха в часовете по физическо с дънки, с обувки, напълно без екип. Те нито бяха готови, нито имаха желание да спортуват.

- А може би и самите учители понякога не обръщат внимание, когато някое дете има данни и интерес към даден спорт?
И.:
Определено. Без да искам да обидя някого, според мен доста учители не са отдадени напълно на работата си и на спорта, по-скоро го правят за заплатата.

- Има ли момент, в който спортът може да започне да пречи на една жена да бъде женствена и красива?
К.:
Категорично зависи от човека и от резултатите, които гони. Аз винаги съм се плашила от това да стана твърде мускулеста, затова избрах моята дисциплина на 400 м, защото за нея трябва да си лек. Докато, ако бях на копие, което също ми харесва, трябваше да съм доста по-мускулеста.
И.: Има някои жени, които се харесват по-релефни, други искат да са по-изчистени, но без толкова релеф. Всичко зависи от това, как се приемаш и как се харесваш.

В момента тече вторият етап на конкурса за Мис BGathletic.com 2016 и можете да гласувате - ТУК

 

---


Тагове: Мис 2015, Мис 2016, Катерина Георгиева
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени