Шрифт:

Играта с Юлия Степанова става извратена

Играта с Юлия Степанова става извратена
06-12-2016 19:06 | Георги Делчев

Скандалната атлетка Юлия Степанова ще бъде наградена с премия. Дотук нищо изненадващо, но като става ясно, че тези пари ще излязат от антидопингова организация, нещата съвсем загрубяват.

 

Засега оставяме настрани, че Степанова и мъжът й се оказаха основните доносници за употребата на допинг от руските атлети, заради което Сборная получи доста сурово наказание.

 

Възмутителното е друго. Първо, да припомним, че самата Юлия бе бегачка от представителния руски тим на 800 м. Като припомняме и друг много съществен момент от нейната спортна кариера, че тя бе хваната и наказана за употреба на допинг и то във време, за което се твърди, че руснаците си плащали да им крият положителните проби. Защо тогава не е укрита и тази на Юлия?

 

Тук за първи път питаме – за какво Степанова е заслужила тази премия, когато тя самата е в остро противоречие с каузата на всяка антидопингова организация и с идеята за чист спорт, например. Това - да лее сълзи, че са й го давали насила, няма как да ни разплаче, нито да ни убеди, че е вярно.

 

За втори път питаме – защо е това отношение, като към жертва, към Степанова от много организации. Дори да е ухажване, като към важен доносник, едва ли точно от нея са научили нещо необичайно в системата за употреба на допинг, освен спорните твърдения, че държавата е покровителствала употребата му.

 

Защото същите покровители направиха Степанова за посмешище, като я пуснаха да се влачи в бягането на 800 м на европейското в Амстердам през юли. С това си появяване, тя всъщност показа друго, че не може да бяга бързо без допинг. Защото никой уважаващ себе си спортист не тръгва за голямо първенство, след като знае че не е подготвен. Така, че бившата атлетка е знаела, че ще прави цирк в холандската столица. Тук отново питаме – защо давате награди на тази допингирана бивша спортистка?

 

В Амстердам Степанова стана опитно зайче на западняците, които искаха публично да покажат как се прави спорт на Изток, в случая в Русия, което напомня за едни уж минали времена.

 

Вероятно семейство Степанови си дават сметка, че сега е времето да използват всички дивиденти от доносничеството си, защото западните специалисти няма какво да научат ново от тях. Не вярвам наивно да си мислят обратното, защото онези на Запад са доста по-напреднали в тази насока. Така че Юлия със сигурност използва временната си слава, като за последно, защото скоро никой няма да знае и да си спомня за нея. В спорта се помнят рекорди, постижения и класирания и спортисти с присъствие и влияние. А Степанова със сигурност не е от тях.

 

Затова тази игра с „жертвата” Юлия е по-скоро жалка за нея, а цялата ситуация е доста извратена. Все едно организация за защита на животните да дава премия на канибал. Например.

 

---


Тагове: Юлия Степанова, премия, Допинг
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени